Καταγγελίες «φωτιά» διαμεσολαβήτριας για ασφαλιστική εταιρεία και συγκεκριμένα συμβόλαια

Καταγγελίες «φωτιά» διαμεσολαβήτριας για ασφαλιστική εταιρεία και συγκεκριμένα συμβόλαια

Μία συγκλονιστική επιστολή ασφαλιστικής διαμεσολαβήτριας – συνεργάτη και μητέρας δύο παιδιών με καταγγελίες σχετικά με μονομερείς αλλαγές στους όρους συμβολαίων ισόβιας διάρκειας δίχως να το γνωρίζουν οι πελάτες δημοσιεύει το documentonews.gr. Πρόκειται για καταγγελία η οποία όχι μόνο εγείρει ερωτήματα για τη λειτουργία στην ασφαλιστική αγορά αλλά και για την εποπτεία που ασκεί η αρμόδια Διεύθυνση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ). Η επιστολή απεστάλη στο documentonews.gr πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο ενημερωτικό σημείωμα που τη συνόδευε, η ίδια επιστολή είχε αποσταλεί αυτούσια σε ασφαλιστική εταιρεία με αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή η ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια διαθέτει πάνω από δύο δεκαετίες ασφαλιστική εμπειρία και ευρύ πελατολόγιο. Με απλή και όχι «ξύλινη» γλώσσα, περιγράφει μονομερείς αλλαγές συμβολαίων από την πλευρά της εταιρείας σε ασφαλιστήρια συμβόλαια ισόβιας διάρκειας, δίχως τη συναίνεση των πελατών και δίχως να το γνωρίζουν.

Η ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια κάνει λόγο για «ομηρία», «εξαπάτηση» ακόμη και εκβιασμό από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται, καθώς επίσης και για «ανατριχιαστικές πρακτικές» που ακολουθούνται από την πλευρά της συγκεκριμένης εταιρείας. Όπως καταγγέλλει, καλύψεις που έχει πληρώσει σε ασφαλιστήρια συμβόλαια πλέον δεν υπάρχουν. Ειδικοί όροι των συμβολαίων έχουν «κάνει φτερά», ενώ οι διάρκειες που αναγράφονται είναι  «κάλπικες».

Στην επιστολή γίνεται λόγος ακόμη και για «εκβιασμό» ή εξαπάτηση από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας. Όσα καταγγέλλονται δημιουργούν ανησυχία αλλά και ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ασφαλιστική αγορά αλλά και το ρόλο της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΤτΕ που ασκεί την εποπτεία στην ασφαλιστική αγορά.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή: 

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter