Kαταγγελίες για καθυστερήσεις στη διαδικασία εμβολιασμών σε νησιά των Κυκλάδων

Kαταγγελίες για καθυστερήσεις στη διαδικασία εμβολιασμών σε νησιά των Κυκλάδων

Οδεύουμε προς τα τέλη Μαρτίου και να συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της φάσης του εμβολιασμού, δίχως να λείπουν οι σοβαρές καταγγελίες περί καθυστερήσεων στη διαδικασία κυρίως.

Οι καταγγελίες προέρχονται από τις Κυκλάδες, εκεί όπου ενώ η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 60-64 έχει ανοίξει στα μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν Κέντρα Υγείας (όπως στην Πάρο, την Τήνο και τη Μύκονο), στην πραγματικότητα το εμβόλιο ακόμα δεν διατίθεται, παρά μόνο στο νοσοκομείο της Σύρου, με αποτέλεσμα ορισμένοι ηλικιωμένοι κάτοικοι άλλων νησιών να αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο για να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες για καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμών στα νησιά των Κυκλάδων με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ των Κυκλάδων, σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών άνω των 16 ετών στα ειδικά σχολεία, τα οποία παραμένουν ανοικτά, παρόλο που έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Όπως διαφαίνεται, ο επιτελικός σχεδιασμός διαψεύδεται από την πραγματικότητα, παρότι ο εμβολιασμός στα νησιά θα έπρεπε να έχει επιταχυνθεί, ενόψει και των σχεδιασμών της κυβέρνησης για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η επιστολή του Δημάρχου Αμοργού στον υπουργό Υγείας, την οποία έφερε στο «φως» το healthdaily.gr, όπου αναφέρεται ότι δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένα άτομο στο νησί.

Για το θέμα κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο. Τα δύο ερωτήματα προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ήταν τα εξής:

α) Θα υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να προχωρήσει κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στα νησιά, αναπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες καθυστερήσεις;

β) Θα μπορέσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού να έχει ολοκληρωθεί, ενόψει του Πάσχα αλλά και της έναρξης της τουριστικής περιόδου;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter