Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, ξεκινά η κούρσα διαδοχής (Video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, ξεκινά η κούρσα διαδοχής (Video)

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (14:30) ο Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποιώντας διάγγελμα έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είναι φανερή η πρόθεση των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για ανάδειξη νέου ηγέτη και εν συνεπεία νέου πρωθυπουργού», σημείωσε αρχικά ο Τζόνσον, συμπληρώνοντας ότι είναι αδιανόητη η αλλαγή κυβέρνησης -τουλάχιστον- στην παρούσα φάση, απορρίπτοντας την ιδέα προκήρυξης εκλογών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC.

Ουσιαστικά, ο 58χρονος πολιτικός παραμένει μέχρι… νεωτέρας στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, έως ότου οι Συντηρητικοί αναδείξουν τον διάδοχό του μέσω εσωκομματικών διαδικασιών.

Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής

Ο απερχόμενος ηγέτης των Τόρις ενημέρωσε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου «τιμονιέρη» του κόμματος θα ξεκινήσει άμεσα, από την ερχόμενη εβδομάδα. Εμφανώς συγκινημένος, ο Τζόνσον ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που ανέδειξαν το κόμμα των Συντηρητικών ως κυρίαρχη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Τα φαβορί για την επόμενη ημέρα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, όταν και έγιναν γνωστά τα περισσότερα σκάνδαλα της θητείας του Τζόνσον, το όνομα του Ρίσι Σουνάκ συζητείται έντονα από τον βρετανικό Τύπο ως ένα από τα επικρατέστερα για να αντικαταστήσουν τον Τζόνσον. Μάλιστα, είναι μέσα στα πέντε «φαβορί» στις στοιχηματικές εταιρείες της Βρετανίας για να πάρει τελικά τα ηνία του κόμματος.

Παράλληλα, ως  ένα από τα φαβορί προβάλλει και ο Τζέρεμι Χαντ, πρώην υπουργός Υγείας, που είναι πιθανό να ανταγωνιστεί τον Σουνάκ για το στέμμα των Τόρηδων. Ο Χαντ, ο οποίος έχει υπηρετήσει και ως υπουργός Εξωτερικών, εμφανίστηκε πολύ στα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό, δίνοντας συνεντεύξεις σε διάφορα Μέσα, μιλώντας για το νέο του βιβλίο και το μέλλον του Συντηρητικού κόμματος.

Ήδη οι βρετανικές στοιχηματικές εταιρείες έχουν… τοποθετήσει τις προβλέψεις τους για την επόμενη ημέρα στο «τιμόνι» των Συντηρητικών, αναδεικνύοντας ως πιο «ενδεδειγμένες λύσεις» την Πένι Μορντόντ, τον Ρίσι Σούνακ, τον Μπεν Ουάλας και τη Λιζ Τρας.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος

Οι αποδόσεις έχουν ως εξής:

– Πένι Μορντόντ με απόδοση 9/2
– Ρίσι Σούνακ με απόδοση 9/2
– Μπεν Γουάλας με απόδοση 6/1
– Λιζ Τρας με απόδοση 8/1
– Σατζίντ Τζάβιντ με απόδοση 8/1
– Ναντίμ Ζαχάουι με απόδοση 9/1
– Τζέρεμι Χαντ 1με απόδοση 10/1
– Τομ Τούγκεντχατ με απόδοση 12/1
– Μάικλ Γκόουβ με απόδοση 16/1
– Στιβ Μπέικερ με απόδοση 18/1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter