Καταπέλτης κατά Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης καταθέτει στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές

Καταπέλτης κατά Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης καταθέτει στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές

Από τη θέση του μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές, αυτή τη φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα προβάλλει ως ζήτημα Δημοκρατίας τη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Μάλιστα, ο ίδιος σκοπεύει να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού και προϊσταμένου της ΕΥΠ για τη στάση τους που οδήγησε στη συσκότιση της υπόθεσης αντί για την διακρίβωση της αλήθειας.

Μετά τις θεσμικές ενέργειες του στη Δικαιοσύνη  για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί, από τις 10 το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον των μελών της Επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου, επιχειρώντας να καταδείξει μεταξύ άλλων ότι συνδέεται η παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του  μέσω του παράνομου λογισμικού predator. Μάλιστα, η σύγκρουση Ανδρουλάκη με το Μαξίμου θα γίνει ακόμα πιο εμφανής, με δεδομένο ότι στην κατάθεσή του θα αναδείξει   βάσει της σειράς των γεγονότων και της στάσης της ΝΔ ακόμα και σε νομοθετικό επίπεδο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με κυνικό τρόπο δεν κατέβαλε  ίχνος προσπάθειας για να πέσει φως στην υπόθεση, παρά των  περί του αντιθέτου δεσμεύσεών του, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η κυβερνητική  τακτική δεν βοήθησε στο να πέσει φως σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ  του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων,  καθώς και στις συνακροάσεις στο  τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αλλά και για το θέμα της χρήσης του λογισμικού Predator.

Άλλωστε, δεν είναι πολλές ημέρες που ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε σε δημόσια παρέμβασή του σχετικά με την κατάθεσή του ως μάρτυρα στην Εξεταστική ότι του έκανε εντύπωση ότι είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η πλειοψηφία των μελών της. Και συμπλήρωνε για να τονίσει την παραδοξότητα: «  Δηλαδή το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί,   έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’αυτό το σκάνδαλο»…

Όπως σημειώναμε στο Documentonews.gr είχαν προκαλέσει σάλο οι μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αρνήθηκε να καλέσει βασικούς μάρτυρες και εμπλεκόμενους στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, σε αντίθεση με όσα ζητούσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή.  Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν  επικρίνει  τη στάση της γαλάζιας πλειοψηφίας που δεν αποδέχθηκε να καλέσει άλλους μάρτυρες πέραν εκείνων που αρχικά είχε υποδείξει η ΝΔ.

Παράλληλα, μια μέρα πριν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τρεις τροπολογίες στη βουλή που αφορούν θεσμικές αλλαγές  αφ΄ενός στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία, και αφ΄ετέρου στην αποκατάσταση του ρόλου της ΑΔΑΕ ως προς την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τοποθέτησή της στη Βουλή για την πρωτοβουλία με τις τροπολογίες, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , Ευαγγελία Λιακούλη σημείωνε: «Η Εξεταστική Επιτροπή είναι μία εμπειρία από τις χειρότερες που θα μπορούσε να έχει ένας δημοκράτης Βουλευτής μέσα σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Φιμώθηκαν οι πάντες. Απομακρύνθηκαν με μία fasttrack διαδικασία οι μάρτυρες. Σιωπή παντού, σε μια διαδικασία ελεεινή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα».

Ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα, ακόμα και παίζοντας την πολιτική “κολοκυθιά”. «Κάηκε ο φάκελος του Ανδρουλάκη ή δεν κάηκε; Είναι το Predator στην Ελλάδα ή δεν είναι; Επιχειρήσατε ακόμα και να αποκρύψετε τους καθοριστικούς μάρτυρες των Εταιρειών που φέρονται ότι διακινούσαν το Predator στην Ελλάδα». και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ  συμπλήρωσε: «Σε ό,τι αφορά το κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται στη Χώρα μας, αδιαφορήσατε θεσμικά και δεν ερευνήσατε εάν είναι μέσα στη Χώρα, μέσα στα τηλέφωνά μας, μέσα στα τηλέφωνά σας, μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν σας νοιάζει. Η έρευνα στις Εταιρείες διενεργήθηκε άκρως επιφανειακά, δεν μπήκατε καν στα φορολογικά στοιχεία, όπου φαίνεται το “δούναι και λαβείν”»…

Διαβάστε επίσης:

Το «κατηγορώ» Ανδρουλάκη κατά ΝΔ στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Στην Αθήνα μετά την Κύπρο η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Δεν συνωμότησαν εις βάρος μου οι πλανήτες, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός»

Οι υποκλοπές… πάνε στο προεδρικό Μέγαρο

Ο Κυριάκος έκανε τον ψόφιο κοριό για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στη συνάντηση με τη Γιούροβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter