Κατάρρευση της ΝΔ και εκλογικό ντέρμπι δείχνει και δημοσκόπηση της Prorata

Τη μεγάλη υποχώρηση της κυβέρνησης και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Prorata για τον τηλεοπτικό σταθμό Attica, στο φόντο του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών και της προσπάθειας συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου.

Έτσι, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, μειώνεται στο 2,5% με τη κυβερνητική παράταξη να καταγράφει 28,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο 26%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 9,5% , το ΚΚΕ 5%, 3,5% η Ελληνική Λύση, 3% το ΜέΡΑ25 και 2,5% το νεοφασιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό αντίκτυπο της τραγωδίας των Τεμπών, το το 53% των πολιτών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση αναφορικά με το γεγονός ότι δεν ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) χαρακτηρίζει «μεροληπτική» και «σχετικά μεροληπτική» την κάλυψη των τραγικών γεγονότων από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση MRB: Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Οργή για την τραγωδία στα Τέμπη