Καθαιρέθηκε ο ιερέας – βιαστής της Έλενας Φραντζή (Video)

Καθαιρέθηκε ο ιερέας – βιαστής της Έλενας Φραντζή (Video)

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για καθαίρεση του ιερέα που βίαζε την θετή του κόρη Έλενα Φραντζή. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, εξετάστηκε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες.

Ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το SigmaLive, κατέθεσε γραπτώς τη διαμαρτυρία του για διαρροή παλαιότερων πρακτικών της Συνόδου στον Τύπο. Η διαρροή, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης, έγινε μέσα από τη Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε.

Αντικανονική και παράνομη, χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης τη δημοσιοποίηση πρακτικών της Ιεράς Συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά και παραποιημένα τα πρακτικά, για να δοθεί μια άλλη, αρνητική εικόνα.

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Χρονικό

Η Έλενα Φραντζή δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της μάλιστα χάθηκε.

Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.

Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου η Έλενα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.

Διαβάστε επίσης: Βγάζουν τα ράσα από τον ιερέα- βιαστή της Έλενας που οδηγήθηκε σε αυτοκτονία – Η επιστολή της οικογένειας

Διαβάστε επίσης: Η Έλενα έλεγε για το δράμα της με τον ιερέα-θετό πατέρα και βιαστή της – Κανείς δεν την άκουγε (Video)

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Ιερέας και παπαδιά δηλώνουν αθώοι για το θάνατο της Έλενας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter