Καθημερινή: H «ναυαρχίδα» των συντηρητικών ξαναχτυπά την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω Πέτσα

Καθημερινή: H «ναυαρχίδα» των συντηρητικών ξαναχτυπά την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω Πέτσα

Για μία ακόμη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάποιο συντηρητικό μέσο στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη φορά για τους χειρισμούς μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Και όταν λέμε «κάποιο συντηρητικό μέσο», εννοούμε και αυτή τη φορά την ιστορική ναυαρχίδα των συντηρητικών, «Καθημερινή».

Με μία ακόμη άποψη του Πάσχου Μανδραβέλη αμφισβητείται καίρια η διαδικασία της διοχέτευσης των 20 εκατομμυρίων προς τα ΜΜΕ (με εξαιρέσεις αλλά και απαράδεκτους αποδέκτες).

Ο κ. Μανδραβέλης μιλά για υπεκφυγές του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όσον αφορά το αίτημα αναλυτικής δημοσίευσης του καταλόγου των μέσων και των ποσών που εισέπραξαν αλλά και για άβολες παρενέργειες στην κυβέρνηση.

«Η εμφανής παρενέργεια είναι ότι παραχωρεί έδαφος για δηλητηριώδη και εύλογη αντιπολίτευση» επισημαίνει. Και επαναλαμβάνει τις σχετικές πληροφορίες:

«Καθείς μπορεί να εικάσει τα πάντα. “Ισχύουν οι πληροφορίες για 800.000 ευρώ σε ένα μόνο ηλεκτρονικό μέσο” (ΣΥΡΙΖΑ14.6.2020 “Κάποιο σάιτ, κάποιου παρουσιαστή της τηλεόρασης, μπορεί να πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ όπως γράφτηκε;” («Εφημερίδα των Συντακτών» 13.6.2020)», αναδημοσιεύει συγκεκριμένα, άσχετα αν το τελευταίο το απεκάλυψε το documentonews.gr και ίσως να μην θέλει καν να το αναφέρει ο κ. Μανδραβέλης ως «κόκκινο πανί» για τους συντηρητικούς.

Αλλά το συνεχίζει περισσότερο αφού σημειώνει πως η αλήθεια είναι πεζή και πως «όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα θα μπορούν να εικάσουν και τις πιέσεις που δέχθηκε ο κ. Πέτσας από μυριάδες παράγοντες του κόμματος για τη συμπερίληψη κάποιων Μέσων στο διαφημιστικό κονδύλι. Μπορούμε να φανταστούμε τα τηλεφωνήματα βουλευτών, υπουργών κ.λπ. “ο τάδε είναι καλό παιδί και πρέπει να βοηθήσουμε”».

Για να συμπληρώσει εκείνα που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για «περισσότερα από 200 παντελώς ανυπόληπτα sites και blogs που δεν είναι καν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Online Media όπως προβλέπει ο νόμος. Κάποια από αυτά έχουν χρόνια να ανανεωθούν, ανήκουν σε βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ, ή συγγενείς τους, ενώ άλλα δεν υφίστανται καν».

Εμείς να συμπληρώσουμε πως όταν τα γράφει το Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr –που σε αντίθεση με το σάιτ του κάθε Φουρθιώτη, είναι αφερέγγυα και δεν πήραν τη «διαφήμιση» Πέτσα…

Τώρα που τα λένε οι ίδιοι, τι είναι; 

Διαβάστε επίσης: Μπούμεραγκ για την κυβέρνηση το σχέδιο Πέτσα – Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter