«Κατηγορώ» Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές και μονομέτωπος κατά της Δεξιάς

«Κατηγορώ» Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές και μονομέτωπος κατά της Δεξιάς

Κατά μέτωπον επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ για τις υποκλοπές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εξέφρασε ως αναγκαιότητα το να υπάρξει φραγμός στη Δεξιά που οδήγησε στην οικονομική βύθιση και τώρα οδηγεί τη χώρα σε «μια θεσμική απόκλιση».

Μοιάζει να επέλεξε, τουλάχιστον, σε αυτή τη φάση, με τη ρητορική του στο ευρωκοινοβούλιο, να εγκαινιάσει πιο σταθερά μια περίοδο έντονης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ (παρά τις αιχμές που διατηρούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ)  ενώ πιθανόν να γίνεται η απαρχή για πιο ξεκάθαρη εν είδει μονομέτωπης σύγκρουσης του ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε σε όλους τόνους το Μαξίμου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τη συσκότιση της υπόθεσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ότι πορεύεται «χωρίς αρχές και αξίες» ενώ έβαλε στο πλάνο του ευτελισμού του κράτους δικαίου  «διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης» που έφτασαν στο σημείο να  διακινούν fake news και συκοφαντίες. Ανέδειξε, επίσης, ως συντονισμένη εξ αρχής από την κυβέρνηση της ΝΔ την προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης εντάσσει τη σύνδεση σεναρίων άρσης της ασυλίας του στην ευρωβουλή με τη φημολογία για εμπλοκή του σε σκάνδαλο με τρίτες χώρες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα , καθώς, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε καταθέσει από το φθινόπωρο αίτημα στις Βρυξέλλες με το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση όταν τον παρακολουθούσε το 2021, παραβίαζε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασυλία του.

Μάλιστα είναι  αξιοσημείωτο πως επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το πολιτικό σήμα  προς όλες τις κατευθύνσεις, -και εντός της Χαριλάου Τρικούπη-, ότι  δεν μπορεί κανείς πια να κρύβεται πίσω από  συμψηφισμούς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περί θεσμικής διολίσθησης τα τελευταία χρόνια ως προς τις λειτουργίες του  κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Είναι η ώρα να καταδειχθούν ποιοι οργάνωσαν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και στη συνέχεια συσκότισαν και απέκρυψαν την αλήθεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέδειξε τους υπεύθυνους για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι  ένας  στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν «εθνικού κινδύνου» εκτός από τον ίδιο, δημοσιογράφους, Ευρωβουλευτές  ακόμη και εν ενεργεία Υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Κατήγγειλε επίσης ότι  κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν «ακόμη και στην αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του Προέδρου της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστου Ράμμου, επειδή συνέχισε τις έρευνες».

Οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν από τον πρόεδρο  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023,  ύστερα από αίτημα της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε ότι δεν θα κάνει πίσω στην προσπάθειά του να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αξιώνοντας σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους και την προσωπικότητα των ανθρώπων. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να συμβάλλει στη θεσμική αντιμετώπιση κατά των παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων, στην προάσπιση των Αρχών του κράτους Δικαίου και στη  θωράκιση  απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας.  Την ίδια στιγμή, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ενώ ζήτησε από το ευρωκοινοβούλιο και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσουν σε θεσμικές και πρακτικές δράσεις για να προληφθεί, όπως σημείωσε, ο πλήρης ευτελισμός της έννοιας του κράτους δικαίου.

Το θέμα της ειδικής συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ήταν «η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης”.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε τα εξής:

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ισχυρό και αξιόπιστο για τον πολίτη κράτος δικαίου, που εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία.

Τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα.

Όμως, η απάντηση σε αυτή τη διολίσθηση δεν μπορεί να είναι οι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από έναν συνεχιζόμενο κατήφορο.

Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως συνάδελφος και θύμα μιας κατάφωρης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αλλά και ως Πρόεδρος μιας παράταξης, που δημιούργησε στην Ελλάδα τις Ανεξάρτητες Αρχές και διαχρονικά αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τι, όμως, μάθαμε στους έξι μήνες από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκάλυψαν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το Predator;

Ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του Πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν «εθνικού κινδύνου»  εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, Ευρωβουλευτές  ακόμη και εν ενεργεία Υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Μετά την αποκάλυψη, δημόσια έλεγαν ότι επιδιώκουν να έρθουν όλα στο φως, αλλά το μόνο που είδαμε ήταν σκοτάδι και προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων.

Υπονόμευσαν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή αποκλείοντας την κλήση κρίσιμων μαρτύρων και επιστρατεύοντας το «απόρρητο».

Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων.

Κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν ακόμη και στην αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του Προέδρου της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστου Ράμμου, επειδή συνέχισε τις έρευνες.

Βέβαια, πριν από κάποια χρόνια όταν ως δικαστής υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου από τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης Κυβέρνησης, τότε ήταν καλός για τη Νέα Δημοκρατία και κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά όταν πορεύεσαι χωρίς αρχές και αξίες, γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν θες να αντιμετωπίσεις το τέρας αλλά να το μιμηθείς.

Δυστυχώς στις μέρες μας ο Τύπος αντί να ελέγχει, υποτάσσεται όλο και περισσότερο στην εκάστοτε εξουσία.

Ακόμα και το αίτημά που έχω από το φθινόπωρο ανακοινώσει και καταθέσει μαζί με έγκριτους συνταγματολόγους, ώστε να διαπιστωθεί αν η Ελληνική Κυβέρνηση όταν με παρακολουθούσε το 2021, παραβίαζε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασυλία μου, σήμερα γίνεται αντικείμενο συκοφαντίας.

Παρουσιάζεται από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως μία προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες.

Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα.

Από την αρχή αυτής της υπόθεσης, πήρα όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μου δίνει η ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Γιατί έχουμε χρέος πάνω απ’ όλα να μπούμε εμπόδιο στις δυνάμεις, που οδήγησαν τη χώρα μας σε οικονομική απόκλιση, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μία δεκαετή οδυνηρή περιπέτεια. Τώρα με τις πρακτικές τους, οι ίδιες δυνάμεις οδηγούν τη χώρα σε μια θεσμική απόκλιση.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος να αποκαλύψει τους πρωταγωνιστές και όσους επιχείρησαν τη συγκάλυψη προσβάλλοντας  ταυτόχρονα και το Σύνταγμα αλλά και τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα, το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι, που απειλούν τη φιλελεύθερη Δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη.

Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους κινδύνους είναι ο εθισμός και ο συμβιβασμός των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας.

Ότι βρίσκονται στο έλεος της όποιας κρατικής ή ιδιωτικής υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Ότι είναι ουτοπικό να αξιώνει το σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους και την προσωπικότητα των ανθρώπων.

Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου.

Ας κάνουμε ως Ένωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου.

Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τις εγγυήσεις του».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: «Ράπισμα» από Σόφι Ιν’τ Βελντ για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Μήνυμα στα Ελληνικά

Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο υποκλοπών

Κύρτσος στην Ευρωβουλή για υποκλοπές: Να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου προτού να είναι αργά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter