Κύρτσος στην Ευρωβουλή για υποκλοπές: Να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου προτού να είναι αργά

Κύρτσος στην Ευρωβουλή για υποκλοπές: Να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου προτού να είναι αργά

Σφόδρη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξεπέλυσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την Ελευθερία του Τύπου και τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συζήτησης στη συζήτηση με θέμα «η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Αλλιώς…καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη!» σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα ο ευρωβουλευτής του Renew Europeγια να συμπληρώσει τα εξής:

  • Μόλις άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση.
  • Όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
  • Τα τηλέφωνα του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες αφού χαρακτηρίστηκε ο ίδιος απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε ακόμη για τις επιθέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, για να σημειώσει ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε τον νόμο για να ελέγξει προσωπικά την ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων μαζί με τον έμπιστο ανιψιό του Δημητριάδη».

«Άλλαξε επίσης τον νόμο για να μην έχουν δικαίωμα τα θύματα των υποκλοπών, όπως εγώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, να πληροφορούνται τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούνται και το αποτέλεσμα της παρακολούθησης, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ετών» είπε για να προσθέσει ότι λυπάται για την απουσία των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την ευρωπαϊκή προσπάθεια υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε καταλήγοντας ότι «δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα και πως πρέπει να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες και το κράτος δικαίου προτού να είναι αργά».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βελντ για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Μήνυμα στα Ελληνικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter