Κάτοικος Μπερμινχαμ ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο – Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Κάτοικος Μπερμινχαμ ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο – Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το όνομα του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο, που άφησε πίσω του 4 νεκρούς είναι Καλίντ Μασούντ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Το πρακτορείο επικαλειται πηγή της αστυνόμιας. Ο δράστης, είναι 52 ετών και έχει καταδίκες για πράξεις βίας.

Ο 52χρονος δράστης χαρακτηρίζεται ως “μοναχικός λύκος” και πριν από χρόνια όπως δήλωσε η πρωθυπουργός είχε μπει στο στόχαστρο στης ΜΙ5, της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

Γεννήθηκε στο Κεντ αλλά κατοικεί στο Μπέρμινχαμ.

Είχε καταδίκες για επιθέσεις και κατοχή αμυντικών όπλων – χωρίς να τα προσδιορίζει. Η πρώτη του καταδίκη ήταν τον Νοέμβριο του 1983 και η τελευταία του το 2003 για παράνομη κατοχή μαχαιριού.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο “πηγή ασφαλείας”.

Συγκεκριμένα ο ISIS ανέφερε πως ο δράστης ήταν ένας “στρατιώτης του χαλιφάτου”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter