Κατόπιν εορτής αναζητούν μέτρα «ασπιρίνες» για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Κατόπιν εορτής αναζητούν μέτρα «ασπιρίνες»  για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Μέτρα «ασπιρίνες» την ώρα που το ΕΣΥ έχει γονατίσει και τα νοσοκομεία της Αττικής «ασφυκτιούν» ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να λάβει αποφάσεις για το ΕΣΥ, ενώ οι ΜΕΘ αγγίζουν 95% πληρότητα και η εικόνα της Αττικής δε φαίνεται να αλλάζει αφού τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ – «Γρίφος» η παράταση του lockdown

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το «έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής με τις εφεδρείες των ΜΕΘ να εξαντλούνται αυθημερόν. Στο παρά ένα λοιπόν, και με τους ασθενείς με Covid να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, εξέτασαν την περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, η ενημέρωση από το Μαξίμου αναφέρει ότι στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να  συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως φαίνεται τα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο τελευταίο lockdown δεν αποδίδουν, με την ψυχολογική πίεση να είναι ήδη μεγάλη ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Έτσι, στην  έκτακτη σύσκεψη συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter