Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ – «Γρίφος» η παράταση του lockdown

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ – «Γρίφος» η παράταση του lockdown

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στις ΜΕΘ καθώς η πληρότητα αγγίζει το 93% ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ μειώνονται δραματικά. Την ίδια ώρα, η ανησυχία εντείνεται όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τον δείκτη θετικότητας να ανέρχεται σε επίπεδα άνω του 6.5% το τελευταίο 24ωρο.

Στο επίκεντρο η Αττική

Το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια εντοπίζεται στην Π.Ε Αττικής. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 553 νέες περιπτώσεις, με τα 159 εξ αυτών στον Κεντρικό Τομέα. Η Π.Ε Θεσσαλονίκης κατέγραψε εκ νέου τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με 111.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Γεμάτες οι ΜΕΘ – Ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας

Αναλυτικά εδώ η γεωγραφική κατανομή του τελευταίου 24ωρου

Lockdown: Ίσως και μετά την Καθαρά Δευτέρα

Κι ενώ πληθαίνουν οι φωνές στην επιστημονική κοινότητα για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων που βλέπουν παράταση μίας ακόμη εβδομάδας στο lockdown όσον αφορά την Αττική, ήρθε η σειρά του πρωθυπουργού να προβεί σε δηλώσεις που ουσιαστικά προλειαίνουν το έδαφος για αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 15 Μαρτίου.

«Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση μετατίθεται για μετά τις 16 Μαρτίου, μία ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα δηλαδή. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ένας από τους παράγοντες που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα είναι τα ημερήσια κρούσματα αλλά και η αποσυμπίεση των ΜΕΘ. 

Καταστήματα – σχολεία

Από εκεί και έπειτα μένει να γίνει γνωστό αν και πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι βρίσκεται και ο αριθμός 13032, στον οποίο θα μπορούν να στέλνουν SMS οι καταναλωτές προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους με χρονικό περιθώριο τριών ωρών.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τα σχολεία, πιθανότατα θα ακολουθήσουν το άνοιγμα της οικονομίας ενώ υπάρχουν σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους κατά έναν μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter