Καζάνι που βράζει η εκπαιδευτική κοινότητα: Μαθητές και γονείς δίπλα στον 14χρονο (Photos)

Καζάνι που βράζει η εκπαιδευτική κοινότητα: Μαθητές και γονείς δίπλα στον 14χρονο (Photos)

Καζάνι που βράζει θυμίζει η εκπαιδευτική κοινότητα μετά τη σύλληψη του μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο 14χρονος κρατήθηκε τέσσερις μέρες στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσει σήμερα αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Συνολικά, πέντε μαθητές που συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου, κρατήθηκαν τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς, σύμφωνα με καταγγελίες, να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους, και οδηγούνται στα Δικαστήρια, με κατηγορίες σχετικά με επεισόδια.

Δείτε επίσης: Μαθητές – διαδηλωτές κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις ημέρες – Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια

Παράλληλα, πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τον 14χρονο. Μαθητές και γονείς έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 14χρονο.

Συμμαθητές και γονείς: «Ο Βαγγέλης πρέπει να γυρίσει στο σχολείο του»

Ο Βαγγέλης μιλησε για λίγο από το τηλέφωνο του δικηγόρου του στους συμμαθητές που του εξέφρασαν την συμπαρασταση τους “φαίνεται ψύχραιμος μας είπαν” λέει στο documentonews.gr η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων “προσπαθούμε να στηρίξουμε την μητέρα του”.

Οι γονείς και συμμαθητές του μιλούν για ένα ήπιο και σοβαρό παιδί και απαιτούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους.Θεωρούν απαράδεκτο παιδιά 14χρονών να σέρνονται στα κρατητήρια και στα δικαστήρια και να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες μόνο και μόνο γιατί θέλουν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.







ΟΛΜΕ: Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες μαθητές

Nα αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε κατηγορία οι μαθητές που κρατούνται από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους απαιτεί η ΟΛΜΕ.

«Πρόκειται για μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, και βρίσκονται στα κελιά της ΓΑΔΑ εδώ και τέσσερις μέρες, αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγούνται στο αυτόφωρο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ.

Η ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της “Ευελπίδων” (κτίριο 9) στις 11.00 πμ. και κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 14.00.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter