Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Νέα επιχείρηση των ΗΠΑ κατά των Χούθι – Πλήγματα του Πακιστάν στο Ιράν

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Νέα επιχείρηση των ΗΠΑ κατά των Χούθι – Πλήγματα του Πακιστάν στο Ιράν

Θέσεις στα εδάφη των Χούθι στην Υεμένη έπληξαν για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, προχώρησαν στις σχετικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι νέες επιδρομές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η οποία μοιάζει να πλησιάζει ολοένα περισσότερο στην ανάφλεξη, ανακοινώθηκαν μερικές ώρες αφού η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε ξανά «τρομοκρατική» οντότητα τους Χούθι, που από την πλευρά τους συνεχίζουν να θέτουν ως στόχους εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με το Αλ Μασίρα, τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στους αντάρτες, τα πλήγματα σημειώθηκαν στις επαρχίες «Χοντάιντα, Τάιζ, Νταμάρ, Αλ Μπάιντα και Σαάντα».

«Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν πλήγματα εναντίον 14 πυραύλων των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι, έτοιμων να εκτοξευθούν από περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι στην Υεμένη», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής μέσω Twitter.

«Οι πύραυλοι αυτοί σε εξέδρες εκτόξευσης ήγειραν άμεσο κίνδυνο για εμπορικά πλοία και σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή», καθώς «θα μπορούσαν να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή», συνεχίζει η ανακοίνωση, γεγονός που «ώθησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να ασκήσουν το δικαίωμα και την υποχρέωσή τους να αμυνθούν».

«Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση για να προστατεύουμε ζωές αθώων ναυτικών», υπογράμμισε ο επικεφαλής της CENTCOM, ο στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα, πάντα κατά το ανακοινωθέν.

Συναγερμός και στο Ιράν

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε την Πέμπτη πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας «πλήγματα ακριβείας» εναντίον «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επιδρομή στην πακιστανική επικράτεια, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν «διεξήγαγαν σειρά πληγμάτων ακριβείας, υψηλού συντονισμού και στοχευμένων συγκεκριμένα, εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν», στο νοτιοανατολικό Ιράν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.

«Σκοτώθηκε», κατά το κείμενο, «ορισμένος» αριθμός «τρομοκρατών» . Στην ανακοίνωση της πακιστανικής διπλωματίας μολαταύτα αναφέρεται πως το Πακιστάν «σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν», ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία χαρακτηρίζεται «αδελφή χώρα».

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με πυραύλους αμερικανικό φορτηγό πλοίο

Το Πακιστάν ανακαλεί τον πρεσβευτή του από το Ιράν, μετά από επίθεση με πύραυλο

Γάζα: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Χαν Γιουνίς μετά τη συμφωνία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter