«Κεραυνοί» Καραγιαννίδη κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

«Κεραυνοί» Καραγιαννίδη κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Ευθείες βολές εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, που καταγγέλει ότι το εν λόγω Μέσο Ενημέρωσης: «αποτυπώνει τις πραγματικές ειδήσεις πάντα και για όλα τα θέματα, όσο είναι αλήθεια ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση».

Αφορμή κατέστη η ομιλία του κ. Καραγιαννίδη κατά την ενημέρωση των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Δείτε επίσης: Μήνυμα Αποστολάκη σε ΝΑΤΟ: Τα επικίνδυνα περιστατικά στο Αιγαίο μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα

Πριν από τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο πήρε ο τούρκος βουλευτής, Αχμέτ Γιλντίζ, πήρε τον λόγο, παραθέτοντας την πάγια της τουρκικής πλευράς για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αυτή εκφράζεται από την τουρκική κυβέρνηση. «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία» σημείωσε και πρόσθεσε στη συνέχεια:

Δείτε επίσης: Πάλι fake news από το «Πρώτο Θέμα»

«Υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο. Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».

Τι απάντησε ο Καραγγιανίδης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, απάντησε στα λεγόμενα του τούρκου βουλευτή, τονίζοντας ότι οι διαφορές μεταξύ κρατών λύνονται σε κυβερνητικό επίπεδο και όχι σε Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

«Οι επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να συζητιούνται θέματα που αφορούν διακρατικές σχέσεις και διαμάχες» είπε ο κ. Καραγιαννίδης και συμπλήρωσε: «Οι όποιες διαφορές λύνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων, μέσω της διπλωματικής οδού. Μιας και τα βαλκάνια έχουν ζήσει αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια, η δική μας θέληση και προοπτική είναι να ζήσουμε με ειρήνη, αλληλεγγύη και σχέσεις καλής γειτονίας». 

«Βέλη» κατά του «Πρώτου Θέματος»

Εν συνεχεία, μετά από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο κ. Καραγιαννίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστό ότι η, κατ’ ευφημισμό, εφημερίδα “Το Πρώτο Ψ(Θ)έμα” αποτυπώνει τις πραγματικές ειδήσεις πάντα και για όλα τα θέματα. Όσο είναι αλήθεια ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση. Σήμερα λοιπόν σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας πόλεμος με την Τουρκία ο “δημοσιογράφος” της προαναφερθείσας “εφημερίδας” έκανε το άσπρο μαύρο. Κι ενώ με το πρώτο “ρεπορτάζ” για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας δε μπόρεσαν να σηκώσουν σκόνη με το δεύτερο “ρεπορτάζ” αφού διαστρέβλωσαν τις δικές μου όσο μπορούσαν κάτι κατάφεραν.

Γράφει λοιπόν η “εφημερίδα” ότι ένας Τούρκος βουλευτής έκανε ακραίες δηλώσεις κι εμείς δεν αντιδράσαμε. Εννοεί δεν τον πλακώσαμε στο ξύλο γιατί έτσι αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος “δημοσιογράφος” την αντίδραση. Και μάλιστα προσωπικά μίλησα για έντιμο συμβιβασμό που πρέπει να κάνουμε για την επίλυση των διμερών ζητημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Ουδέν ψευδέστερο. Στην απάντηση μου προς τον τούρκο ομόλογο μου είπα πως τα ζητήματα αυτά δε λύνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνόδου του ΝΑΤΟ πολύ δε περισσότερο στις υποεπιτροπές που συνεδρίαζαν εκείνη την ώρα.

Επίσης, τόνισα πως τέτοια ζητήματα τα συζητούν και τα διαπραγματεύονται οι ηγεσίες των χωρών ως πολύ πιο αρμόδιες από εμάς. Κλείνοντας την τοποθέτηση μου είπα πως τα βαλκάνια έχουν πληρώσει με αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια τον άκρατο εθνικισμό που επικράτησε στη βαλκανική χερσόνησο. Δικό μας μέλημα ακόμα και μέσα στη συμμαχία είναι να πορευτούμε ειρηνικά κι όχι να επιζητούμε τον πόλεμο.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας και δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα πως συμφωνεί με όσα ανέφερα. Τούτο βέβαια επειδή δε βόλευε τον ¨δημοσιογράφο” του Πρώτου Ψέματος διέλαθε της προσοχής του. Κι έτσι έχτισε το παραμύθι της υποταγής μας στον τούρκικο παράγοντα.

Ίσως να τον πείραξε βέβαια ότι ανέφερα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα πρότυπο ειρηνικής επίλυσης διαφορών που έχουν δύο κράτη μεταξύ τους.

Ίσως πάλι να τον ενόχλησε ότι οι συμμετέχοντες βουλευτές χειροκρότησαν και μένα και τον τούρκο ομόλογο μου για την δηλωμένη μας βούληση να ζήσουμε ειρηνικά τα επόμενα πολλά χρόνια, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να σφαχτούμε για τα ψέματα ενός προβοκάτορα που θεωρεί το ψέμα επάγγελμα».

«Fakenews» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Επιτροπής

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κώστας Δουζίνας, κάνει λόγο για Fakenews.

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου και του κ. Λοβέρδου σχετικά με τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, οι οποίες αναφέρονται σε «δηλώσεις» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής της Βουλής, ενημέρωσα τους φιλοξενούμενους βουλευτές για την εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της χώρας μας. Το ένατρίτο της ενημέρωσής αφιερώθηκε στο Κυπριακό. Αναφέρθηκα αναλυτικά στην κατοχή του 1/3 του νησιού από τα τουρκικά στρατεύματα, την απαίτηση της αποχώρησης του στρατού κατοχής και του τέλους των εγγυήσεων, τις οποίες ονόμασα ένα «αποικιοκρατικό απομεινάρι σε μια μετα-αποικιοκρατική εποχή». Η ενημέρωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα διαφορετικό μέρος της ομιλίας και ουδέποτε έγινε η παραμικρή σύνδεση των δύο.

Όταν ο Τούρκος βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, παρουσίασα πλήρως την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συμπίπτει με αυτή της κυπριακής, τονίζοντας την πλήρη υποστήριξη της θέσης μας από το διεθνές δίκαιο και τις κυβερνήσεις άλλων αναμεμιγμένων κρατών. Ο Νίκος Τόσκας μίλησε εκτεταμένα για τις παραβιάσεις του εναερίου χώρουαπότουρκικά αεροπλάνα και άλλες τουρκικές παραβιάσεις. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης εξήγησε ότι τα Ελληνο-Τουρκικά προβλήματα δεν είναι θέμα συζήτησης της Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Οι απαντήσεις των Ελλήνων βουλευτών ήταν σαφείς και κατηγορηματικές και μόνο η πιθανήάγνοια των Αγγλικών ή κακή πίστη θα δικαιολογούσε την παραποίησή τους.

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για fakenews. Με έκπληξη τώρα μαθαίνουμε και τις fake συνδέσεις πλήρων ασύνδετων τοποθετήσεων. Διαβάζοντας τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης θυμήθηκα ότι κάποιος είπε ότι κατά την Βίβλο “δεν υπάρχει Θεός”. Ξέχασε όμως να προσθέσει ότι η προηγούμενη φράση έλεγε: “είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter