Κέρκυρα: Σύλληψη και πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του αλόγου

Κέρκυρα: Σύλληψη και πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του αλόγου
Πηγή: corfutvnews.gr

Συνελήφθη από την αστυνομία Κέρκυρας ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου, που πέθανε στον δρόμο, εξαντλημένο από την εργασία στην άμαξα.

Οι εικόνες και τα βίντεο με τον μαρτυρικό θάνατο του αλόγου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και επανέφεραν στην επικαιρότητα τη βαρβαρότητα της τουριστικής εκμετάλλευσης των ζώων, αλόγων και γαϊδουριών, για το κέρδος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ το άλογο ξεψυχούσε, ο 76χρονος αμαξάς φέρεται να διαπληκτίζεται με περαστικούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Στάθηκε δίπλα στο νεκρό άλογο και του… επιτέθηκαν – «Φύγε που λυπάσαι το άλογο» (Video)

Ο 76χρονος συνελήφθη για κακοποίηση του αλόγου. Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας είχε ζητήσει από τους αμαξάδες να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια τις θερμές ώρες της ημέρας, μεταξύ 13.00 και 17.00, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο αμαξάς είχε μαστιγώσει το ζώο πριν καταρρεύσει.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φιλοζωικών συλλόγων με το σύνθημα «όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter