Κεχαγιά για Τέμπη: «Πρόκειται για ένα έγκλημα παραλείψεων με ποινικές ευθύνες» – Γιατί δεν ζητά Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ

Κεχαγιά για Τέμπη: «Πρόκειται για ένα έγκλημα παραλείψεων με ποινικές ευθύνες» – Γιατί δεν ζητά Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επιμένουμε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα παραλείψεων, που έχει και ποινικές ευθύνες. Τις εντοπίζουμε στα πρόσωπα τριών στελεχών, του κ. Καραμανλή, του κ. Καραγιάννη και του κ. Τριαντόπουλου» τόνισε το πρωί στον ΣΚΑΙ η Βούλα Κεχαγιά.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητάει Προανακριτική, αλλά άρση ασυλίας, διότι όπως είπε «θα δοθεί αμνήστευση στα πολιτικά πρόσωπα».

«Αδίκημα δια παραλείψεως»

Είναι γνωστό εδώ και μέρες, πως από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν έχει νόημα η διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής, επειδή πιστεύουν ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να εξελιχθεί κανονικά η διαδικασία και ουσιαστικά θα «ξεπλύνει» χωρίς δεύτερη σκέψη τα εμπλεκόμενα γαλάζια στελέχη.

Ακολουθώντας μια ερμηνεία του Συντάγματος, πιστεύουν πως στην πρώτη ευκαιρία πρέπει η Ολομέλεια να άρει την ασυλία τους και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει Προανακριτική, αλλά απευθείας την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων (και κυρίως του Κώστα Αχ. Καραμανλή) επειδή θεωρούν ότι έχουν τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και έτσι, δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

«Ολιγώρησε, παραμέλησε, αδιαφόρησε»

Ερωτηθείσα η Βούλα Κεχαγιά για το ποιες είναι οι ποινικές ευθύνες για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής ολιγώρησε, παραμέλησε, αδιαφόρησε στο να λάβει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τις ανεπάρκειες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους».

Όπως είπε, «αν λειτουργούσαν όλες οι δικλίδες ασφαλείας, δεν θα φτάναμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση».

Σχετικά με το θέμα του μπαζώματος επεσήμανε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τις «πολιτικές βδέλλες» του Μαρινάκη: Το μόνο «αίμα» που κύλησε προκλήθηκε από αμέλεια του υπουργού τους

Ασύλληπτες διατυπώσεις Μαρινάκη για… πολιτικούς – «βδέλλες» που εκμεταλλεύονται συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Βουλή LIVE: Γαλάζιο «μπάζωμα» για το έγκλημα στα Τέμπη – Απών ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter