Κι όμως: το Νο1 στο ελληνικό Netflix δεν βλέπεται

Κι όμως: το Νο1 στο ελληνικό Netflix δεν βλέπεται

H σειρά στο Netflix που βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες λέγεται «Too hot to handle» κι είναι ένα ριάλιτι για ειδικό κοινό.

Είσαι ότι βλέπεις λέει ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι – χωρίς περιστροφές, στρογγυλοποιήσεις και αφόρητα κλισέ για «απενοχοποιημένο θέαμα»- προχωράμε στην αποκωδικοποίηση ενός άθλιου ριάλιτι που το κοινό στη χώρα μας το ανέβασε στην πρώτη θέση του top-10 του Netflix. 

Πρωταγωνιστές τους κάποιοι ψωνισμένοι τύποι από διάφορες χώρες – ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδάς, Ιρλανδία, Μεξικό κλπ- που θεωρούν την προσωπικότητα τους το πιο δυνατό σημείο τους αλλά και το «πρόσωπο δεν είναι άσχημο». Είναι οι επίδοξοι ριάλιτι σταρ που ζουν αποκλειστικά μέσα από τα social media και πιστεύουν ότι είναι τόσο ξεχωριστοί και σέξι ώστε τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Πρόκειται για τους διαγωνιζόμενους στο ριάλιτι που δίνει έπαθλο στους νικητές 100.000 δολάρια αρκεί να μην κάνουν σεξ, φιληθούν ή χαμουρευτούν. Κάθε παράβαση τους στερεί κι ένα σημαντικό ποσό από την κατοστάρα: το φιλί κοστίζει 3.000, η ολοκλήρωση της πράξης 10.000. Είναι όμως όλοι τους τόσο καυτοί (ή έστω έτσι πιστεύουν) και ανεγκέφαλοι που δύσκολα θα τα καταφέρουν. Λογικά μετά από τα 10 λεπτά του πρώτου επεισοδίου που είδα και γνώρισα τους παίχτες – απλώς βλαμμένοι, ματαιόδοξοι ή ψωνάρες που αλλού πατάνε κι αλλού βρίσκονται- έπρεπε να σβήσω την TV αφού το πολιτισμικό σοκ που έπαθα χρειάζονταν απαραίτητα δίωρο τουλάχιστον διάλειμμα. Όμως ο κώδικας επαγγελματικής συμπεριφοράς λέει ότι πρέπει να αντέξω μέχρι και το τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Κάπως έτσι έσφιξα τα δόντια, άνοιξα τη βότκα κι έγινα μάρτυρας (στην κυριολεξία) τόσης συσσωρευμένης ανοησίας και ματαιοδοξίας που πραγματικά καταντά ανίκητη. Σφίχτες με τατουάζ αλλά χωρίς νιονιό, εκκολαπτόμενες στάρλετ με I.Q μονοψήφιο αριθμό, λίμπιντο που ξεχειλίζει από κάθε γωνιά του παραδεισένιου σκηνικού και μια φωνή, αυτή της αόρατης Λάνα, να θέτει τους βασικούς κανόνες που ουσιαστικά περιορίζονται στην εξής απαγόρευση: «No sex». Καταστροφή για τους 10 ήρωες που ζουν το τέλος του δικού τους πολιτισμού με τους πιο απάνθρωπους και απεχθείς όρους. Άραγε ποιο είναι το επόμενο βήμα προς την ολοκληρωτική καταστροφή; Η απαγόρευση των σέλφις;

Είπαμε, στην εποχή του κορονοϊού και της υποχρεωτικής καραντίνας όλα θα τα αντέξουμε. Αλλά όχι να δούμε και δεύτερο επεισόδιο από το «Too hot to handle».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter