Κιλιτσντάρογλου: Να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος σε περιοχή ειρήνης

Κιλιτσντάρογλου: Να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος σε περιοχή ειρήνης

Σχέσεις καλής γειτονίας θα επιδιώξει με την Ελλάδα εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης και φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι θα προωθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, που έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επιθυμεί να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ.

Κάνοντας τη δική του πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Ως Εθνική Συμμαχία θα κερδίσουμε τις εκλογές. Στην Τουρκία θα φέρουμε, με την πραγματική έννοια, την δημοκρατία και την ειρήνη. Υπάρχει αστάθεια στην οικονομία και πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε σταθερότητα. Στους πυλώνες του κράτους υπάρχουν καταστροφές, μεταξύ της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας και θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία».

Αναφορικά με την ΕΕ, ο κ. Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι επιθυμεί να αναπτύξει τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σημειώνοντας πως είναι«μια από τις σημαντικές επιθυμίες μας είναι να έρθουν κι εκείνοι στην Τουρκία και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις».

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε:

«Τις σχέσεις με την Ελλάδα, θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ. Θέλουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να τις αναπτύξουμε με φιλικό τρόπο. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Άλλωστε έχουμε κοινό πολιτισμό, κοινά τραγούδια, κοινές αναμνήσεις και πρέπει αυτά να αναπτύξουμε».

Στην κόψη του ξυραφιού

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι πορεύονται προς τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής σε κλίμα κλίμα ακραίας πόλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε μια εκλογική αναμέτρηση “διαφανή και χωρίς αποκλεισμούς”.

Ο Ερντογάν σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει την σημερινή ημέρα με μία προσευχή στην Αγία Σοφία, την οποία ο ίδιος έχει μετατρέψει από το 2020 σε τζαμί, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου επισκέφθηκε νωρίτερα το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter