ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίαση το απόγευμα με βαρύ κλίμα από το κρεσέντο Βενιζέλου

ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίαση το απόγευμα με βαρύ κλίμα από το κρεσέντο Βενιζέλου

Το απόγευμα συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου και των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος.

 Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να μην σχολιάσει τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στο θέμα, ούτως ώστε να πάψει να τροφοδοτεί την επικαιρότητα ένα σκηνικό εσωστρέφειας μέσα σε αυτή την κρίσιμη προεκλογική περίοδο.

Σήμερα, πάντως, αναμένεται το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών! Με την Φώφη Γεννηματά να διαμηνύει σε αυστηρούς τόνους ότι «αυτή ήταν μόνο η αρχή» και πως όποιος απειλήσει την ενότητα του κόμματος «θα κριθεί αυστηρά», έχοντας στο μυαλό της μέχρι και διαγραφές, είναι απίθανο να επιδιώξει οποιοδήποτε στέλεχος μια νέα διάσπαση του ΚΙΝΑΛ!

Διαβάστε ακόμη: Βενιζέλος: «Λίγος σεβασμός! Όχι τόση αμνησία και αγνωμοσύνη»!

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα «μασήσουν» τα λόγια τους όσοι διαφωνούν με τον τρόπο που ενήργησε η κυρία Γεννηματά, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, άλλωστε, αιφνιδιάστικαν με το επεισόδιο του Σαββάτου και την αποχώρηση Βενιζέλου, γι’ αυτό και παρουσιάστηκαν μουδιασμένα στις προεκλογικές εκπομπές της Κυριακής.

Ωστόσο, στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και πολλά ακόμη εξέφρασαν είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν τη διαφωνία τους, καθώς θεωρούν απώλεια ενόψει των εθνικών εκλογών ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Βενιζέλο…

Σε κάθε περίπτωση, τα κομματικά όργανα πρέπει να λάβουν αποφάσεις και για την ολοκήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, καθώς και να αντικαταστήσουν τους υποψηφίους που παραιτήθηκαν (σ.σ. λίγα και μεσαία στελέχη, προς το παρόν τουλάχιστον) μετά την αποχώρηση Βενιζέλου…

Επιδίωξη της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, είναι στη σημερινή συνεδρίαση να λήξει το θέμα Βενιζέλου οριστικά και να βγει το ΚΙΝΑΛ προς τα έξω με ενιαία εικόνα και κοινό λόγο. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή συνεδριάζει και η διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η αποχώρηση Βενιζέλου, θέλει – δε θέλει η ηγεσία, θα κυριαρχήσει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter