ΚΙΝΑΛ: Θες να ψηφίζεις για πρόεδρο; Υπογράφεις ότι δεν είσαι μέλος άλλου κόμματος

ΚΙΝΑΛ: Θες να ψηφίζεις για πρόεδρο; Υπογράφεις ότι δεν είσαι μέλος άλλου κόμματος
Θεσμικό φρένο σε απόπειρες μαζικής παρέμβασης από μέλη άλλων των κομμάτων στις εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να θέσει η αρμόδια επιτροπή  για την εκλογική διαδικασία. Θα υπογράφουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος όσοι θελήσουν να ψηφίσουν στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) επιχειρεί να ανασχέσει τον κίνδυνο μαζικών μετακινήσεων μελών άλλων κομμάτων προς τις κάλπες της Χαριλάου Τρικούπη.  Η ανακοίνωσή της για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής των εκλογέων,  εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24.11.2021) και έρχεται μετά τις πάμπολλες καταγγελίες υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων της δεξιάς.  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η  δήλωση του στελέχους της ΝΔ, ιατρού και πανεπιστημιακού Θανάση Γιαννόπουλου ο οποίος όχι απλώς εκφράζει τη στήριξή του στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ να τον ψηφίσει. Προκάλεσε σάλο και  πλήρη κινητοποίηση στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, όπως αναφέραμε ήδη σε ρεπορτάζ του documentonews.gr.  Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθουν να ψηφίσουν μέλη άλλων κομμάτων, ούτε να απαγορεύσει. Όμως, με ανακοίνωσή της, τονίζει προς όσους θέλουν να ψηφίσουν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ ότι αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υπογράφουν έντυπο στο οποίο θα δηλώνουν με την υπογραφή τους ότι δεν είναι μέλη άλλων κομμάτων.  Με αυτό τον τρόπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού :
-Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
– Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.
Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των
Προσωπικών Δεδομένων.
Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης  ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται
ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Για την ΕΔΕΚΑΠ
Ο  Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter