Κινητοποίηση της δικαιοσύνης για την πανεπιστημιακό… «τρομοκράτισσα»

Κινητοποίηση της δικαιοσύνης για την πανεπιστημιακό… «τρομοκράτισσα»

Παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, προκάλεσε η ακατανόητη απόφαση της βαριάς καταδίκης και φυλάκισης της 29χρονης Πανεπιστημαικού, Ηριάννας Β.Λ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ζήτησε την επίσπευση της καθαρογραφής της επίμαχης απόφασης, καθώς και του σκεπτικού της, που εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας την 1η Ιουνίου.

Την απόφαση είχε αποκαλύψει το Documentonews την ίδια κιόλας ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθήνας, καθηγήτρια ελληνικών σε παιδιά μεταναστών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μοναδικό στοιχείο γι’ αυτήν την απόφαση που έχει προκαλέσει την αντίδραση ακόμα και δικαστικών κύκλων, ήταν ένα μερικό γενετικό υλικό, το οποίο επιστήμονες χαρακτήρισαν «άκυρο δείγμα» .

Η εμπλοκή της οφείλεται στην σχέση της με φοιτητή και νυν συζυγό της, ο οποίος κατηγορήθηκε για σχέσεις με τους “Πυρήνες της Φωτιάς¨, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο καθώς, όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος του κι η ποινική δίωξη είχε στηριχθεί στις κοινωνικές συναναστροφές του.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης της Ηριάννας, που βρίσκεται πλέον έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, δήλωσαν εγγράφως τη συμπαράσταση τους συναδέλφισσες της από το Πανεπιστήμιο, ενώ με κοινή δήλωση τους 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν σε παρέμβαση υπέρ της τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Δικαστών, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, την ΠΟΣΔΕΠ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Διεθνή Αμνηστία, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, το Συνήγορο του Πολίτη, και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατικό πολίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter