Κιβωτός του Κόσμου: Οι αρχές «ξεψαχνίζουν» τα οικονομικά και την προέλευση των χρημάτων της οργάνωσης (Video)

Κιβωτός του Κόσμου: Οι αρχές «ξεψαχνίζουν» τα οικονομικά και την προέλευση των χρημάτων της οργάνωσης (Video)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα οικονομικά της οργάνωσης με επίκεντρο των προέλευση των χρημάτων. Την ίδια ώρα το ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων που ήταν σε δομές της οργάνωσης και οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Πρόκειται για έναν 35χρονο παιδαγωγό από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές, τη σύζυγο του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ και ένα ακόμη πρόσωπο με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

Το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» από την άλλη ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου (Video)

Τα εκατομμύρια της Κιβωτού

Στο μεταξύ συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του ελέγχου των αρχών στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό περί τα 350.000 ευρώ, τα οποία ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Μάλιστα σε άλλο σημείο του σπιτιού φέρονται να βρέθηκαν 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

Οι Αρχές δέσμευσαν τα 350.000 ευρώ που βρήκαν και το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Οργάνωσης από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα έβαζαν έπειτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός: Ανέγγιχτος για οκτώ χρόνια ο μισθός του πατέρα Αντώνιου – Έλεγχος στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας

Αποκαλύψεις στις δομές

Την ίδια ώρα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έρευνα των αρχών για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο καθώς έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα και σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης, είναι από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι στη δομή της Καλαμάτας μία εβδομάδα πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αγοράστηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστροφέας εγγράφων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το περίστροφο που βρέθηκε στη δομή της Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οξειδωμένο, που σημαίνει ότι ήταν παλιό, όμως εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και αδήλωτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter