Κιβωτός του Κόσμου: Ποινικές διώξεις στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για οικονομικές ατασθαλίες

Κιβωτός του Κόσμου: Ποινικές διώξεις στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για οικονομικές ατασθαλίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης άσκησε ποινικές διώξεις στον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και σε δύο ακόμη πρόσωπα για το σκέλος που αφορά στα οικονομικά της οργάνωσης.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της πρεσβυτέρας για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αντίστοιχα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία και απιστία καθώς επίσης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ποινική δίωξη για συνεργεία σε υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε επίσης σε πρώην υπάλληλο της δομής αλλά και σε ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.

Η απιστία αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, ενώ φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της οργάνωσης για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά.

Αντίστοιχα, η υπεξαίρεση αφορά σε χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν σε διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της, αλλά και σε κοσμήματα που βρέθηκαν σε θυρίδες, ενώ αναζητούνται και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες.

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Δημήτριος Νομικός εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εισήγησή του ο εισαγγελικός λειτουργός, ο πατέρας Αντώνιος προέβη σε σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου «για να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του, προσβάλλοντας έτσι την ανηλικότητά τους, δηλαδή την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής τους ηλικίας».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε αρνηθεί τις καταγγελίες και μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης, που του είχε οριστεί. Πλέον, αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter