Κλειστά σχολεία την Πέμπτη – Κάλεσμα μαθητών για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη – Κάλεσμα μαθητών για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

«Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους», αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Αθήνας καλώντας τους μαθητές  να μετέχουν μαζί με τους φοιτητές στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Δείτε επίσης: Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

H ανακοίνωσή της Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Αθήνας:

1. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει την αδικία νόμο με την ίδρυση πανάκριβων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι πολλοί να δίνουμε όλο και πιο πολλές εξετάσεις για να σπουδάσουμε και οι λίγοι που το σηκώνει η τσέπη τους να έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις! Κάποιοι λίγοι να αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον και οι χιλιάδες να παλεύουμε σε σχολεία με ελλείψεις και προβλήματα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Είναι άδικο και δε θα περάσει!

2. Γιατί το “Εθνικό Απολυτήριο”, που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!

Για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι λεφτά; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε με το “Εθνικό Απολυτήριο”; Ούτε να το σκέφτεστε!

3. Γιατί τα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή.

Κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι γονείς μας δεν τα έχουν. Επιλογή για να σπουδάζουμε περισσότεροι είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ, η Τράπεζα Θεμάτων, να δίνεται στέγαση και σίτιση στους φοιτητές. Αλλά, στα Υπουργεία δεν τους νοιάζει να έχουμε επιλογές, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας και να έχουμε μέλλον. Τους νοιάζει να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων. Των αλυσίδων φροντιστηρίων, των ιδιοκτητών Κολεγίων και των εμπόρων πτυχίων.

4. Για να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ! Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας.

Εμείς απαιτούμε πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν.

+1

Γιατί, ήδη έγιναν εκατοντάδες καταλήψεις, ήμασταν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στο δρόμο στην πρώτη μας πορεία και πάμε τώρα να γίνουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! Γιατί τώρα είναι ώρα αγώνα! Για την Παιδεία μας και τη ζωή μας! Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει στα χαρτιά ή καθυστερήσει σχέδια και νόμους! Θα το ξανακάνουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

2. Ούτε σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο

3. Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές

4. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων

5. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Περισσότεροι καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές/τμήμα

6. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

7. Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

8. Κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

9. Θέρμανση σε όλα τα σχολεία

Τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία- θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter