Κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι καλλιτέχνες – Κατάληψη και στο «Ολύμπια»

Κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι καλλιτέχνες – Κατάληψη και στο «Ολύμπια»

Κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι καλλιτέχνες, κόντρα στο κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι, μετά την κατάληψη ακόμη δύο κεντρικών σκηνών του Κ.Θ.Β.Ε. εργαζόμενοι και σπουδαστές στον χώρο του χορού, προχώρησαν και στην κατάληψη του «Ολύμπια» – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Από σήμερα Παρασκευή 24/2 το Ολύμπια- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τελεί υπό κατάληψη από ομάδα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού.

Καταλαμβάνουμε το Ολύμπια ως πράξη αλληλεγγύης στις υπάρχουσες καταλήψεις καλλιτεχνών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια εστία ζύμωσης και αγώνα που θα στεγάσει τις διεκδικήσεις του κλάδου μας. Οι άνθρωποι του χορού, δίχως στέγη για την τέχνη και το επάγγελμά μας  ανοίγουμε χώρο για τον χορό μέσα από την πολιτική μας δράση στο κατειλημμένο Ολύμπια.

Το ΠΔ 85/2022 αντλώντας από το θολό τοπίο ισοτίμησης των πτυχίων ανώτερης εκπαίδευσης αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών μας και ευθεία επίθεση του κράτους στον καλλιτεχνικό κόσμο. Επιχειρεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές μας συνθήκες συνθλίβοντας τα ελάχιστα αναχώματα ζωτικής σημασίας που είχαμε καταφέρει να ορθώσουμε με τις μέχρι τώρα συλλογικές μας διεκδικήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους και πάλι οι καλλιτέχνες απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνεχίζουν οι καλλιτέχνες τον αγώνα κόντρα στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη – Υπό κατάληψη και οι 3 κεντρικές σκηνές του ΚΘΒΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter