Κλιμακώνει η Άγκυρα και καταδικάζει τις προειδοποιητικές βολές του ελληνικού σκάφους

Κλιμακώνει η Άγκυρα και καταδικάζει τις προειδοποιητικές βολές του ελληνικού σκάφους

Καταδικάζει η Άγκυρα τις προειδοποιητικές βολές ελληνικού σκάφους του Λιμενικού κατά τουρκικού φορτηγού πλοίου με «ύποπτο» φορτίο που δεν δέχθηκε να ελεγχθεί.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τουρκική κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο που η Ελλάδα χειρίστηκε την υπόθεση και την καταδικάζει ανοιχτά χαρακτηρίζοντάς την ως «απερίσκεπτη ενέργεια».

«Πληροφορηθήκαμε ότι στα ανοιχτά της Ρόδου ελληνική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά του υπό τουρκική σημαία ΜV ACT εμπορικό πλοίο που μετέβαινε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο λιμάνι της Νικομήδειας. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτά κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δυο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών αρχών που αψηφά την ανθρώπινη ζωή που αποτελεί βασικό δικαίωμα και επιθυμούμε να μοιραστούμε με την διεθνή κοινή γνώμη την ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τρία τουρκικά πλοία βρίσκονται στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, με την Άγκυρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, να επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter