Κλήση των πρώτων μαρτύρων για την σεξουαλική παρενόχληση από Αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κλήση των πρώτων μαρτύρων για την σεξουαλική παρενόχληση από Αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από συγκεκριμένο καθηγητή και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε βάρος φοιτητριών. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ήδη έχουν αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις τόσο σε καθηγητές όσο και σε φοιτητές του τμήματος όσο και σε προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση η οποία τις τελευταίες μέρες είδε το «φως» της δημοσιότητας. Η έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Ναυπλίου καθώς το τμήμα στο οποίο διδάσκει ο καταγγελλόμενος καθηγητής λειτουργεί στο Ναύπλιο και όχι στην Τρίπολη που είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο καθηγητής, φέρεται σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες τις οποίες επικαλέστηκε στην σελίδα της στο faceboobk η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα «Φylis AUTh», να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά φοιτήτριες. Συγκεκριμένα ο καθηγητής φέρεται να προσέγγιζε τις καταγγέλλουσες μέσω των social media και είτε υποσχόμενος να τις βοηθήσει επαγγελματικά είτε με απειλές ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά να τις έπειθε να βγουν μαζί του. Κατά τη συνάντηση, ο καθηγητής φέρεται να «τους μιλούσε χυδαία» και να προσπαθούσε είτε να «τις αγγίξει είτε να τις φιλήσει».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φοιτήτριας την οποία σήκωσε κατά τη διάρκεια μαθήματος, «και δημοσίως αναφέρθηκε στο στήθος της ως «τα κουμπιά της», τα οποία ήθελε και να χρησιμοποιήσει για την παρουσίαση μιας άσκησης», όπως κατήγγειλε. Μάλιστα όταν η ίδια αντέδρασε, ο καθηγητής γέλασε και «αγκάλιασε τη φοιτήτρια με τρόπο που σηκώθηκε η φούστα της, αποκαλύπτοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματός της». Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να είχε παρενοχλήσει εκτός από φοιτήτριες και καθηγήτριες.

Metoo στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο «παιδεραστής» καθηγητής, οι καταγγέλλουσες φοιτήτριες και η συγκάλυψη

Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στο μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επικρατεί αναβρασμός ενώ παράλληλα έντονες ήταν οι ζυμώσεις για τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών κατά του αντιπρύτανη. Πολλά μέλη φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να πήραν σαφή θέση υπέρ των φοιτητών και φοιτητριών, ενώ απαίτησαν να συγκληθούν άμεσα τα συλλογικά όργανα και να παραιτηθεί ο Αντιπρύτανης από κάθε αξίωμα.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο με ψήφισμά τους απαιτούν:

• «Την απομάκρυνσή του Αντιπρύτανη από κάθε πανεπιστημιακό/εκπαιδευτικό χώρο και την άμεση αντικατάστασή του, καθώς το μάθημά του είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας.

• Άρση των θεσμικών του αρμοδιοτήτων.

• Προστασία των καταγγελλόντων/καταγγελλουσών.

• Στήριξη των καταγγελιών και των ατόμων που έχουν ήδη εκτεθεί.

• Η συνέλευση καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να λάβουν ανοιχτά θέση, να στηρίξουν και να προστατέψουν έμπρακτα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter