Κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ για λίστες Πέτσα και δημοσκοπήσεις

Κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ για λίστες Πέτσα και δημοσκοπήσεις

Η Χαριλάου Τρικούπη στηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με φαινόμενα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και κυβερνητικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω απευθείας αναθέσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ αλλά και μέσω δημοσκοπήσεων.

Πρόθεση του ηγετικού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής, υπό την Φώφη Γεννηματά, είναι να ψηφίσει στη Βουλή την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ και κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για τον χειρισμό. Οι αιχμές δεν θα λείψουν. Πάντως, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί να μην υπάρξουν (ηχηρές) διαφοροποιήσεις. Επί τη διαδικασίας δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημεία τριβής σε μια φάση που το ΚΙΝΑΛ κινείται επί ξυρού ακμής στο πλαίσιο της εσωκομματικής μάχης για εκλογή νέα ηγεσίας.

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι δεν έχει “χρώμα” η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και κρίνει ότι η διαφάνεια και το χτύπημα της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο έχει σημασία για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών αλλά και για την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της πολιτικής.

Το ηγετικό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται θετική σε κάθε προσπάθεια να καταπολεμηθούν στρεβλώσεις και σχέσεις διαπλοκής στην πολιτική. Έτσι, συνηγορεί στη διερεύνηση της ύπαρξης σχέσεων μεταξύ εταιρειών και κυβέρνησης και τη χρήση μη θεμιτών πρακτικών (διασπάθιση κονδυλίων, επιχορηγήσεις χωρίς αντικειμενικά κριτήρια κ.ά.) προς εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης και τη χειραγώγηση των πολιτών.

Λίγο μετά την κατάθεση στη Βουλή της πρότασης εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης με δημόσια παρέμβασή του επεσήμανε σχολιάζοντας το ζήτημα : «Τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαραταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψηφισε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Έτσι προτιθέμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής. Βεβαίως το θέμα θα συζητηθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη και μένει να φανεί αν το ζήτημα αυτό θα προκαλέσει εσωκομματικές διαφωνίες.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλη προς τον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, ζητείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής με στόχο να διερευνηθούν:

  • όλες οι περιπτώσεις ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που πραγματοποιήθηκαν κατ’ επίκληση της υλοποίησης εκστρατείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του κορωνοϊού («Λίστα Πέτσα Νο1», «Λίστα Πέτσα Νο2», καμπάνια του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό, η ανάθεση στην Enterprise Greece)
  • κάθε σπατάλη δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση προς τη δημοσκοπική εταιρεία “Opinion Poll”, που διενεργεί δημοσκοπήσεις πέραν κάθε δεοντολογίας με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης και τη χειραγώγηση των πολιτών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη άλλων δημοσκοπικών εταιρειών των οποίων οι ιδιοκτήτες διατηρούν παράλληλη δραστηριότητα μέσω της οποίας άμεσα ή έμμεσα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διαβάστε επίσης: Υπέρ της Εξεταστικής για τις λίστες Πέτσα η Ελληνική Λύση 

Διαβάστε επίσης: Τι φοβάται η ΝΔ και λέει «όχι» στην Εξεταστική που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα;

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter