Κοινωνικός ρατσισμός

Δυστυχώς ο κοινωνικός ρατσισμός διαπερνάει κάθετα όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας.

Ένα κράμα νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, ακροδεξιάς πολιτικής και ατομικισμού εχθρεύεται οτιδήποτε το διαφορετικό, το ξένο και αυτό που προσπαθεί να ξεφύγει προς τα πάνω.

Βασικοί εκφραστές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα πλήθος υπουργών του (βλέπε Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης) που καθημερινά μέσα από τα πρόθυμα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης αναπτύσσουν τον δηλητηριώδη λόγο τους.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα φανατικός της ανισότητας μεταξύ των πολιτών δεν έχει διστάσει να κάνει γνωστή την ακροδεξιά ιδεολογία του με δύο πολύ συγκεκριμένες εκφράσεις: «Τι πάει να πει όλοι να πάμε στο Πανεπιστήμιο… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… δεν είμαστε όλοι ίσοι… Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…» και «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

Η αντανάκλαση του κοινωνικού ρατσισμού που εκπέμπουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον αρχηγό της στην κοινωνία είναι η δολοφονία του 17χρονου Ν.Σαμπάνη που έγινε στο Πέραμα πριν ένα μήνα, και της μικρής Όλγας έξω από την πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Γιατί μπορεί κάποιοι να ανήκουν στην εργατική τάξη αλλά συγκεντρώνονται κάτω από εθνικιστικές και ρατσιστικές σημαίες, μισούν τους μουσουλμάνους, τους τσιγγάνους και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, εύχονται να βουλιάξουν οι βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες ανεξάρτητα το πόσα θύματα θα υπάρξουν αρκεί να μην πατήσουν τα ελληνικά χώματα και τα «μολύνουν», εχθρεύονται το φοιτητικό άσυλο και τους αγώνες των φοιτητών και συναντώνται στους αντεμβολιαστές.

Αυτούς ακριβώς έχει συμπαραστάτες ο εκ πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που ενώ λαμβάνονται σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρει προκλητικά: «Δεν θα βάλουμε υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας γιατί δεν μπορούμε να διώξουμε εκπαιδευμένο προσωπικό», μη θέλοντας να χάσει τις ψήφους των ακροδεξιών ψηφοφόρων του.

Και δεν λέει κουβέντα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τους έχει βάλει σε αναστολή χωρίς μισθό, έτσι για τιμωρία λες και αυτοί δεν είναι εκπαιδευμένοι.

Αυτή η νοοτροπία πρέπει να εκλείψει για να μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια κυβέρνηση της Δεξιάς που οδηγούνται από τον κοινωνικό ρατσισμό.

documentonews,gr