Κοινωνικό κράτος σε αποδόμηση επί Μητσοτάκη

Κοινωνικό κράτος σε αποδόμηση επί Μητσοτάκη

Ο χειμώνας δείχνει πάντα τις τρύπες του κοινωνικού κράτους σε όλο τους το μεγαλείο. Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη απλά δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος. Και αν υπάρχει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έχει εξαφανιστεί.

Στα σχολεία δυστυχώς επανεμφανίστηκαν οι λιποθυμίες μαθητών, όσο και αν κάποια δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης τύπου Προτοσάλτε, τα θεωρούν προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ενώ ο προγραμματισμός της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διανέμονται αυτή την περίοδο 185.000 σχολικά γεύματα, το 30% από αυτά που αντιστοιχούν στον κατά 50% κομμένο προϋπολογισμό δεν έχουν ακόμα δοθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας. Ποιος, ο εκπρόσωπος μιας ομάδας που κυβερνά τη χώρα βολεύοντας χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους, που αλλάζει τους εργασιακούς νόμους σε όφελος βιομηχάνων και εργοδοτών, που αναίσχυντα τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας την προστασία της οποίας θεωρεί τροχοπέδη για την οικονομία.

Μιας ομάδας νεοφιλελεύθερων που αφήνει τα παιδιά στα πομακοχώρια να επιστρέφουν με τα πόδια από το Γλαύκη στον Κένταυρο γιατί το σχολικό λεωφορείο δεν μπόρεσε να κάνει το δρομολόγιο λόγω χιονιά.

Αντιγράφω από ανάρτηση στο facebook του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών: «Ο χιονιάς είναι μια δοκιμασμένη προπαγανδιστική κάλυψη της κρατικής αδιαφορίας για οτιδήποτε δεν αφορά την ελίτ. Αρκεί να μην αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς διάολο δεν παγώνουν στον ποδαρόδρομο οι μαθητές και οι μαθήτριες σε χώρες όπου ο χιονιάς είναι καθημερινότητα,

Δεν μπόρεσε λοιπόν το σχολικό λεωφορείο να κάνει το δρομολόγιο. Και οι εικόνες μιας Ελλάδας που υπήρχε μόνο σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ζωντανεύουν με τον πιο νοσηρό τρόπο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για πομακοπαίδια. Δηλαδή για παιδιά ενός ακόμα πιο «κατώτερου θεού».

Αλλά ξέχασα: Από τους πρόσφυγες κινδυνεύει ο πολιτισμός μας.»

Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διαλύει την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές δομές όχι μόνο των μεταναστών αλλά συνολικά του ελληνικού κράτους που με τεράστιες δυσκολίες ξαναστήθηκαν μετά τη διάλυσή τους κατά τη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης.

Αυτή είναι η κυβέρνηση της Δεξιάς που με ψέματα αναρριχήθηκε στην εξουσία και τώρα ξεδιπλώνει την ισοπέδωση όχι μόνο της μεσαίας τάξης αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αυτή την κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πολεμήσουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα και να πείσουν τους πολίτες ότι όσα ψέματα και αν τους λέει, για το μόνο που αγωνίζεται είναι το συμφέρον των διαφόρων ελίτ που αντιπροσωπεύει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter