Κόκκαλης λίγο πριν το τελικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή: «Η απουσία του πρωθυπουργού είναι ομολογία ενοχής»

Κόκκαλης λίγο πριν το τελικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή: «Η απουσία του πρωθυπουργού είναι ομολογία ενοχής»

Ομολογία ενοχής αποκάλεσε ο Βασίλης Κόκκαλης την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την Εξεταστική σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών, παραθέτοντας ένα προς ένα τα τεκμήρια συγκάλυψης από τη ΝΔ.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλεσε την Επιτροπή «παρωδία», χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της ΝΔ «προσβλητικό και ντροπιαστικό». Θύμισε δε πως ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα πως εάν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, θα ήταν αδύνατο να συμβεί η τραγωδία.

Περιέγραψε ως ξεκάθαρη την προσπάθεια της συγκάλυψης από τη ΝΔ, τονίζοντας απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας: «Ούτε τον τίτλο της εξεταστικής (σ.σ. που αναφέρει τη λέξη έγκλημα) δεν τολμάτε να ψελλίσετε».

«Πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως συγκαλύπτει όποιος αρνείται» σημείωσε με νόημα και υπενθύμισε πως η ΝΔ απέρριψε την κλήση των Κώστα Γενιδούνια (πρώην πρόεδρος μηχανοδηγών), Φίλιππου Τσαλίδη (πρώην CEO ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποίησε εγγράφως τον Κ. Καραμανλή για επικείμενη τραγωδία), κ. Λακαφώση (εμπειρογνώμονα των οικογενειών), Χρήστου Τριαντοπούλου (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας με άμεση εμπλοκή στην απόφαση για το τσιμέντωμα) και του Κ. Σπηλιόπουλου (υπέγραψε τη σύμβαση 717 και παραιτήθηκε από την προεδρία του ΟΣΕ μετά από καταγγελίες κατά του Κ. Καραμανλή).

«Αρνηθήκατε να διακοπεί η Εξεταστική μέχρι το πέρας της ανάκρισης, όπως ζήτησαν οι συγγενείς» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ αρνείται να διερευνηθεί και το δεύτερο έγκλημα. Δηλαδή, το μπάζωμα. «Συγκαλύπτετε γιατί αρνείστε την έρευνα κατά του Κ. Καραμανλή για τη σύμβαση 717» είπε και στηλίτευσε τις προκλητικές δηλώσεις των Βορίδη – Γεωργιάδη.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, επίσης, την πλειοψηφία γιατί δεν συναινεί να αποδοθούν στην τακτική δικαιοσύνη τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος. «Λέτε ότι καταλαβαίνετε τον πόνο των συγγενών, αλλά είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και δεν μπορείτε να τον ξεπεράσετε. Είναι δυνατόν να εκπέμπουμε αυτό το σήμα στην κοινωνία;» αναρωτήθηκε, κρίνοντας πως μόνο η Βουλή μπορεί να ξεπεράσει αυτό το αδιέξοδο.

Κλείνοντας, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει έστω στη δήλωση ότι τα δια παραλείψεως αδικήματα υπουργών μπορούν να μη διερευνηθούν μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά απευθείας από τη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης:

Βουλή: Υπερήφανος ο Τσαβδαρίδης για το πόρισμα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Βουλή LIVE: Γαλάζιο «μπάζωμα» για το έγκλημα στα Τέμπη – Απών ο Μητσοτάκης

Ακρίτα για Τέμπη: «Το έγκλημα μπαζώθηκε για να καλυφθούν τα ίχνη» – Το «καρφί» για την απουσία Μητσοτάκη από τη Βουλή

Έγκλημα στα Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη σε Τασούλα για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter