Βουλή: Υπερήφανος ο Τσαβδαρίδης για το πόρισμα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Βουλή: Υπερήφανος ο Τσαβδαρίδης για το πόρισμα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την απόρριψη κρίσιμων μαρτύρων, τη απροθυμία διερεύνησης του μπαλώματος του τόπου της τραγωδίας και τη μη διαβίβαση ολόκληρης της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή για το έγκλημα των Τεμπών, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης συνέχισε από βήματος Βουλής τον συλλογικό εμπαιγμό, δηλώνοντας πως η πλειοψηφία έπραξε το καθήκον της στην Εξεταστική Επιτροπή.

Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ, το οποίο δεν εντοπίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα παρά μόνο στον μοιραίο σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς, ο εισηγητής της συμπολίτευσης σημείωσε πως «προσπαθήσαμε με ρεαλισμό να βρούμε στοιχεία που φωτίζουν τα αίτια της τραγωδίας», επιμένοντας πως «πράξαμε το καθήκον μας».

Επικαλέστηκε το «ψυχικό και συναισθηματικό κενό των πενθούντων» την ώρα που ο πρωθυπουργός απουσιάζει από αυτήν τη σημαντική συνεδρίαση και ισχυρίστηκε πως ανταποκρίθηκε στον όρκο του ως δικηγόρος, αλλά και στο χρέος του ως «ενεργός συνειδητοποιημένος πολίτης».

Επιπλέον, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι παραπλανά σκοπίμως τον κοινωνικό παράγοντα λόγω των αιτιάσεων περί συγκάλυψης τόσο για το έγκλημα αυτό καθαυτό όσο και το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Βουλή LIVE: Γαλάζιο «μπάζωμα» για το έγκλημα στα Τέμπη – Απών ο Μητσοτάκης

«Είναι ζήτημα τιμής»

Ο κ. Τσαβδαρίδης περιέγραψε ως «ζήτημα τιμής» την ανάδειξη της αλήθειας και στη συνέχεια περιέγραψε το περιεχόμενο του πορίσματος της πλειοψηφίας, το οποίο επιμένει στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους λόγω της μη τήρησης του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας του ΟΣΕ, παραβλέποντας τις κομβικές καταθέσεις των μελών της επιτροπής Γεραπετρίτη, σύμφωνα με τις οποίες εάν υπήρχε το σύστημα ETCS δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη ΡΑΣ για τη μη ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου ασφαλείας των σιδηροδρομικών μεταφορών, γεγονός που οδήγησε στη μη ανάληψη μέτρων. Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό αποτελεί έμμεση παραδοχή κενού ασφαλείας, γεγονός που εμμέσως αποδίδει ευθύνες και στον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο.

Ευθύνες επέρριψε και στην Hellenic Train, ενώ απέδωσε το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας σε «αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων» χωρίς να κατονομάζει υπηρεσίες και πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτά.

Διαβάστε σχετικά:

Ακρίτα για Τέμπη: «Το έγκλημα μπαζώθηκε για να καλυφθούν τα ίχνη» – Το «καρφί» για την απουσία Μητσοτάκη από τη Βουλή

Έγκλημα στα Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη σε Τασούλα για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Σπίρτζης στο documentonews.gr: Συμφωνώ και επαυξάνω για την άρση της ασυλίας μου

Μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών «αδειάζουν» Δανιά για τις δηλώσεις κατά Κοβέσι

Σαρακιώτης: «Ο Καραμανλής κρύβεται πίσω από την ασυλία που του εξασφαλίζουν οι 158 Βουλευτές της Ν.Δ.» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter