Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο ζητά την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου πριν από τον ανασχηματισμό

Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο ζητά την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου πριν από τον ανασχηματισμό

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ζήτησε από τους υπουργούς του να παραιτηθούν εν όψει του ανασχηματισμού, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters αργά την Τρίτη, καθώς ο αριστερός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι έχασε την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο.

Η απόφαση του Πέτρο προκάλεσε αναστάτωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κολομβίας μετά την εγκατάλειψη μιας συζήτησης για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της Υγείας, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ψήφοι. Ορισμένα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού απείλησαν να μην εγκρίνουν το αρχικό νομοσχέδιο.

«Ο πολιτικός συνασπισμός που συμφωνήθηκε ως πλειοψηφία έληξε σήμερα λόγω αποφάσεων ορισμένων προέδρων κομμάτων», ανέφερε ο Πέτρο σε μήνυμά του μέσω Twitter αργά την Τρίτη. «Μια τέτοια κατάσταση μας οδηγεί σε μια επανασύσταση της κυβέρνησης», είπε σε επόμενο tweet.

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να σημανει την αποχώρηση μέχρι και 18 υπουργών του Πέτρο, καθώς και μετακινήσεις άλλων σε διαφορετικά χαρτοφυλάκια, είπε μία από τις πηγές. Ορισμένοι υπουργοί του Πέτρο, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας Ιρένε Βέλες, έχουν αντιμετωπίσει σκληρή κριτική από τότε που ο Πέτρο ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από σχεδόν εννέα μήνες, με υποσχέσεις για σαρωτικές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Πέτρο έχει υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό τους υπουργούς του, συμπεριλαμβανομένου της Βέλες, αν και η διαφωνία σχετικά με την πρόταση μεταρρύθμισης της Υγείας έχει ήδη οδηγήσει στην αποχώρηση του υπουργού Παιδείας, Αλεχάντρο Γκαβίρια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Πράδα μπορεί να αναλάβει υπουργός Άμυνας, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου της Βέλες, θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις θέσεις τους, είπε η πηγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter