Κόλπος του Ομάν: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Κόλπος του Ομάν: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον 5ο στόλο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού από την επίθεση Ιρανών στα δύο δεξαμενόπλοια, το ένα εξ αυτών ελληνόκτητο, στον Κόλπο του Ομάν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, η επιχείρηση κατάληψης των δύο τάνκερ απετράπη. Tα περιστατικά έλαβαν χώρα στα ύδατα μεταξύ του Ιράν και του Ομάν, όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Απόπειρα κατάσχεσης δεξαμενόπλοιων – Ελληνόκτητο το ένα τάνκερ


Ένα από τα δύο πλοία τα οποία δέχθηκαν επίθεση ήταν το Richmond Voyager, που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, ναυλώνεται από την αμερικανική εταιρεία Chevron, πλέει υπό σημαία των νήσων Μπαχάμες και είναι ελληνόκτητο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να συνεχίζει τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την ανατολική Σαουδική Αραβία.

Οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων στα ύδατα του Κόλπου του Ομάν σημειώνονται από το 2019 σε περιόδους κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το Ιράν κατόρθωσε να καταλάβει δύο πετρελαιοφόρα μέσα σε μία εβδομάδα τον Ιούνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter