Κομφούζιο από ΕΕ: Οι κυρώσεις προς την Παλαιστίνη δεν θα αφορούν τελικά την ανθρωπιστική βοήθεια

Κομφούζιο από ΕΕ: Οι κυρώσεις προς την Παλαιστίνη δεν θα αφορούν τελικά την ανθρωπιστική βοήθεια

Σε διευκρινίσεις προχώρησε τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέροντας ότι η ανακοινωθείσα επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη, δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ, η οποία θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε, μέσω της πλατφόρμας “Χ”, ότι η αναστολή κάθε πληρωμής, θα τιμωρούσε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, βλάπτοντας παράλληλα και τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νωρίτερα διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τί περιλαμβάνει η επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. «Αυτή η επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO)», αναφέρει συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Όλιβερ Βαρχέλι, που έλεγε ότι κόβεται κάθε πληρωμή προς τους Παλαιστίνιους λόγω της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, με έναν συνάδελφό του να τον διαψεύδει.

Ο Όλιβερ Βαρχέλι σημείωνε ότι η Ε.Ε. «ως ο μεγαλύτερος δωρητής των Παλαιστινίων, θέτει υπό επανεξέταση ολόκληρο το αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιό της, συνολικής αξίας 691 εκατ. ευρώ» και πως «τώρα πρέπει να προστατέψουμε τα θεμέλια της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συνύπαρξης. Η υποκίνηση μίσους, η βία και η εξύμνηση της τρομοκρατίας έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά πάρα πολλών. Πρέπει να δράσουμε και μάλιστα τώρα».

Διαβάστε σχετικά: Διχασμένη η ΕΕ για την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter