Κόμπι Μπράιαντ: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου – Πώς έγινε το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου – Πώς έγινε το δυστύχημα

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 41χρονου θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης τους, Τζιάνα την Κυριακή όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, εννιά άτομα συνολικά συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη να ερευνούν για τα αίτια της τραγωδίας με τα σενάρια να είναι κυρίως δύο.  Το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου τύπου S-76B και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου, θεωρούνται από τα κορυφαία και διαθέτουν δυο μηχανές, θεωρείται σχεδόν απίθανο να παρουσίασαν βλάβη και οι δυο την ίδια στιγμή με αποτέλεσμα να συντριβεί το ελικόπτερο. Αυτό εκτίμησε ο Kurt Deetz, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Διαβάστε επίσης: Κόμπι Μπράιαντ: Η στιγμή που ο Λεμπρόν ξεσπά σε κλάματα στην είδηση του θανάτου

Έτσι το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης κι της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Οι ελεγκτές εναέριου χώρου, όπως αναφέρει το AP, είχαν προειδοποιήσει για την χαμηλή ορατότητα και ειδοποίησαν τον πιλότο να αλλάξει διαδρομή. Στις 9:40, δηλαδή 40 λεπτά μετά την απογείωση, το ελικόπτερο αναγκάστηκε να γυρίσει και πάλι στα νοτιοανατολικά, ανεβαίνοντας στα 2,000 πόδια. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά έπεσε στον λόφο, σε περίπου 1.400 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ραντάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ελικόπτερο πετούσε με περίπου 184 μίλια όταν προσέκρουσε στο έδαφος, όπου η πτώση του γινόταν με 4.000 πόδια ανά λεπτό, όπως αναφέρει το Flightradar24.

Επίσης, το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, μαρτυρά πως το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής, με σχεδόν 160 μίλια την ώρα.

Οι αρχές ερευνούν παράλληλα, το ιστορικό του πιλότου του ελικοπτέρου. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, γίνεται έρευνα ήδη και για τον πιλότο, αλλά και για το ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου, αλλά και όλα τα αρχεία που αφορούν τον ιδιοκτήτη (Μπράιαντ).

Ελάχιστα λεπτά μετά το δυστύχημα, ο Σερίφης του Λος Αντζελες απαγόρευσε στα ελικόπτερα να πετούν λόγω της κακής ορατότητας, αλλά το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη συμβεί.

Σε αυτό συνηγορεί και η μαρτυρία ενός άνδρα που άκουσε το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ να πέφτει. Ο Jerry Kocharian βρισκόταν έξω από εκκλησία στο Κάνυον και έπινε καφέ. Είπε πως το ελικόπτερο πετούσε ασυνήθιστα χαμηλά. «Δεν ακουγόταν καλά και ήταν πολύ χαμηλά. Το είδα να χάνει ύψος και να στροβιλίζεται. Αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί είχε ομίχλη», είπε και πρόσθεσε πως το ελικόπτερο εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης και στη συνέχεια ακούστηκε μια έκρηξη. «Ήταν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς. Κανείς δεν θα μπορούσε να επιζήσει απ’ αυτό», είπε ο Kocharian.

Ένας ακόμη μάρτυρας, ο 61χρονος Scott Daehlin δήλωσε ότι είδε το ελικόπτερο να πετά πολύ χαμηλά και έγειρε αριστερά πριν πέσει στο έδαφος. «Αμέσως κάλεσε το 911», πρόσθεσε.

Ο Μπράιαντ και η κόρη του φαίνεται πως πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ. Μαζί τους, στο ελικόπτερο που ανήκε στον Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο Τζον Αλτομπέλι, προπονητής μπέιζμπολ σε κολέγιο της επαρχίας Όραντζ, η γυναίκα του Κέρι και η 13χρονη κόρη τους Αλίσα, που έπαιζε μπάσκετ στην ίδια ομάδα με την Τζιάνα Μπράιαντ. Ανάμεσα στα θύματα και η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, που έκανε τις περισσότερες μετακινήσεις του με ελικόπτερο εδώ και χρόνια, επρόκειτο να κοουτσάρει αγώνα μπάσκετ στην ακαδημία Mamba Sports Academy που διατηρούσε στο Θάουσαντ Όουκς.

Θρήνος στο Staples Center

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου συρρέει στο Staples Center για να αποτίσουν φόρο τιμής στον θρύλο των Λέικερς. Με φανέλες του Κόμπι Μπράιαντ και δάκρυα στα μάτια, αφήνουν λουλούδια και κεριά έξω από το γήπεδο, φωνάζοντας ρυθμικά «Κόμπι, Κόμπι» και «MVP, MVP».



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter