Κομπίνα Ανδρουλάκη με ευρωπαϊκά κονδύλια: Το ΠΑΣΟΚ δεν απαντά για την ταμπακιέρα και στοχοποιεί εκ νέου Βαξεβάνη και Documento

Κομπίνα Ανδρουλάκη με ευρωπαϊκά κονδύλια: Το ΠΑΣΟΚ δεν απαντά για την ταμπακιέρα και στοχοποιεί εκ νέου Βαξεβάνη και Documento

Προκαλεί ήδη σάλο το ρεπορτάζ του Documento που παρουσιάζει στοιχεία με βάση τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2017 με ευρωπαϊκά κονδύλια! Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς όμως να απαντά για την ταμπακιέρα, δηλαδή αν τα κονδύλια που έχει χρησιμοποιήσει είναι ευρωπαϊκά.

Δείτε επίσης: Κομπίνα Ανδρουλάκη με κονδύλια ευρωπαϊκά – Στο Documento που κυκλοφορεί

Το Documento είχε ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, δυο ημέρες προτού δημοσιευθεί το κείμενο στην εφημερίδα σχετικά με το ότι στον κατάλογο του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος εμφανίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει καταθέσει δαπάνες τον Οκτώβριο του 2017, οι οποίες αφορούν όχι στην ευρωβουλευτική ιδιότητα και τη λειτουργία της αλλά σε έξοδα που συνδέονται με την τότε εσωκομματική μάχη στην Ελλάδα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Το Documento τού ζήτησε να σχολιάσει το θέμα αυτό και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  • Προκύπτει ηθικό ζήτημα υπό την έννοια ότι αξιοποιήθηκαν κονδύλια των ευρωσοσιαλιστών (έτσι κι αλλιώς πρόκειται για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ) για την τότε διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά;
  • Τίθεται και ζήτημα στρεβλής χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Από τότε και ως σήμερα κάνει το ίδιο. Δεν απαντά επί της ουσίας αλλά συνεχίζει τη στοχοποίηση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και του Documento. Είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη, έχοντας ενημερωθεί για το θέμα, επέλεξε να επιτεθεί κατά του Κώστα Βαξεβάνη, από το βήμα της Βουλής, την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ολομέλεια.

Την ίδια τακτική ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Μένουν να φανούν οι εξελίξεις, όταν την υπόθεση αναλάβει η OLAF, η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της καταπολέμησης ζητημάτων απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Αποτελεί σημαντικό θέμα ότι υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ευρωπαϊκά κονδύλια δεν κατευθύνθηκαν για σκοπούς που προβλέπεται αλλά χρησιμοποιήθηκαν για προεκλογική εκστρατεία σε εσωκομματική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 2017.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Κυριακής για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento είναι η εξής:

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί.

Όλοι θυμόμαστε τις κωμικοτραγικές νομικές αναλύσεις του για το πως δήθεν είναι άλλο πράγμα η μήνυση και άλλο η μηνυτήρια αναφορά σε ένα αυτεπάγγελτο κακούργημα, προσπαθώντας να προωθήσει το αφήγημα του ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της συμμορίας των υποκλοπών, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί στόχοι «ποιούν τη νήσσαν». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο -σε εντυπωσιακή αρμονία με τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας- να επαναλάβει αυτούσιες τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Θυμόμαστε, επίσης, το προ μηνών ευφάνταστο πρωτοσέλιδό του, με το οποίο επιχειρούσε να συνδέσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την κινεζική εταιρεία Huawei, υιοθετώντας το αφήγημα του Μαξίμου για σχέσεις με την Κίνα για να δικαιολογήσει την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ.

Η τελευταία του δημοσιογραφική «βόμβα» αφορά τιμολόγια αξίας 1.800 ευρώ, που καταχωρήθηκαν στη Σοσιαλιστική Ομάδα το 2017.

Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες. Άλλωστε, το έχει παράδοση ο κ. Βαξεβάνης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Με τις συκοφαντικές επιθέσεις τόσο σε βάρος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για δήθεν συμμετοχή στη λίστα Μπόργιανς όσο και παλαιότερα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να αποτρέψει αυτό, που προδιαγράφεται στις ευρωπαϊκές εκλογές.»

Διαβάστε επίσης:

Να πού οφείλεται η άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη και Documento!

Βουλή: Αθλιότητα Ανδρουλάκη κατά Βαξεβάνη – Περίμενε να φύγει ο Μητσοτάκης για να του… επιτεθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter