Κοντιάδης: Νομικά αστήρικτη η γνωμοδότηση Ντογιάκου, αποσκοπεί σε ευνουχισμό της ΑΔΑΕ

Κοντιάδης: Νομικά αστήρικτη η γνωμοδότηση Ντογιάκου, αποσκοπεί σε ευνουχισμό της ΑΔΑΕ

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδης, με ανάρτηση του στο Facebook στηλιτεύει τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.

Κατά τον κ. Κοντιάδη, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της ΑΔΑΕ, βοηθώντας ώστε να εκδηλωθεί «άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».

«Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης: Νέοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ με σημαντικά ευρήματα – Ενεργοποιείται και πάλι o Ντογιάκος για να τα βγάλει παράνομα

Επιβεβαίωση του Documento: Ιδού το νέο σαμποτάζ Ντογιάκου – Απειλεί με ποινικές κυρώσεις την ΑΔΑΕ

Η ανάρτηση Κοντιάδη

«Η σημερινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι νομικά αστήρικτη, παρερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί πριν από λίγες μέρες. Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώνεται άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter