Νέοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ με σημαντικά ευρήματα – Ενεργοποιείται και πάλι o Ντογιάκος για να τα βγάλει παράνομα

Νέοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ με σημαντικά ευρήματα – Ενεργοποιείται και πάλι o Ντογιάκος για να τα βγάλει παράνομα

Νέους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν ονόματα πολιτών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Documento ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ έκανε η ΑΔΑΕ.

Ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνουν πηγές και από τους τρεις παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind) αναφέρουν ότι κλιμάκια της ΑΔΑΕ προχώρησαν και σε νέους ελέγχους πέρα από αυτούς που αποκάλυψαν την παρακολούθηση Τέλλογλου και Κύρτσου. Οι πάροχοι συνεργάστηκαν πλήρως με την Ανεξάρτητη Αρχή, αποδεχόμενοι πλήρως τη συνταγματική της υποχρέωση για ελέγχους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια αποχώρησαν με πληθώρα στοιχείων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχουν ευρήματα. Δηλαδή τα ονόματα στις λίστες του Documento για τα οποία ζήτησε στοιχεία πιθανής παρακολούθησης η ΑΔΑΕ, βρέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Σε πανικό το Μαξίμου για τις εφόδους της ΑΔΑΕ

Η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων της εφημερίδας μπορεί να είναι μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, αποτελεί όμως την επίσημη απόδειξη της θεσμική εκτροπής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη ενημερωθεί για τα ευρήματα και αναζητά τρόπους για να αποτρέψει τον τυφώνα που έρχεται και ο οποίος χτυπάει απευθείας τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, φαίνεται ότι ενεργοποιείται και πάλι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είχε επιχειρήσει, σύμφωνα με την αποκάλυψη του δικτύου Euroactiv να εμποδίσει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, χαρακτηρίζοντάς τους παράνομους. Η Cosmote είχε ζητήσει μέρα από τα γεγονότα γνωμάτευση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μέσα σε 15 μέρες. Η προθεσμία εξέπνευσε και ο Ντογιάκος δεν γνωμάτευση, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι δεν θα παρεμποδίσει πλέον την λειτουργία της Αρχής η οποία προσδιορίζεται από το Σύνταγμα. Μετά όμως από την ενημέρωση του Μαξίμου ότι υπάρχουν ευρήματα παρακολουθήσεων της λίστας του Documento, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέρρευσε ότι ετοιμάζεται γνωμοδότηση, η οποία μάλιστα θα εμφανίζει ως παράνομους τους ελέγχους της ΑΔΑΕ.

Η χρονική ταύτιση των αδιεξόδων του Μητσοτάκη από τις νέες αποκαλύψεις και της γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, γεννούν ερωτήματα; Γιατί γνωμοδοτεί ο κύριος Ντογιάκος και μάλιστα με τον τρόπο που αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν αποκαλύπτονται και πάλι παρακολουθήσεις;

Η πιθανή γνωμοδότηση Ντογιάκου στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη των αποκαλύψεων. Η μόνη χρήση της θα είναι να την επικαλεστούν οι Εισαγγελείς της έρευνας για τις υποκλοπές για να μην χρησιμοποιήσουν τις αποδείξεις για τις υποκλοπές και να καλυφθεί ο ένοχος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως όμως σχολιάζουν παράγοντες της Δικαιοσύνης, η απονομή Δικαίου δεν είναι υπόθεση του Ντογιάκου και ως εκ τούτου δεν αναστέλλεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter