Κοριοί: Καταγγελίες για κρούσματα σε νοσοκομεία και ξενώνες – «Περισσότερα το τελευταίο διάστημα» (Video)

Κοριοί: Καταγγελίες για κρούσματα σε νοσοκομεία και ξενώνες – «Περισσότερα το τελευταίο διάστημα» (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα για το θέμα των κοριών καθώς μετά την υπόθεση του ξενοδοχείου στη Νέα Μάκρη, όπου έκλεισε προσωρινά μία πτέρυγα, έχουν καταγραφεί «κρούσματα» και σε άλλες δομές όπως νοσοκομεία και ξενώνες. Η διαφορά είναι πως σε σύγκριση με άλλα χρόνια « έχουμε περισσότερα κρούσματα», όπως περιέγραψε στο Open ο γεωπόνος – εντομολόγος, Γιώργος Σιχάνης.

Δείτε επίσης: Κοριοί: Πώς προκάλεσαν συναγερμό στο ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη – «Μεμονωμένο περιστατικό» (Video)

«Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνα. Έχουμε κρούσματα και σε νοσοκομεία, σε ξενώνες. Υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των μετακινήσεων έχουμε περισσότερα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σημάδια

«Τα σημάδια με τα οποία αναγνωρίζουμε το πρόβλημα είναι τα χαρακτηριστικά τσιμήματα στα γυμνά μέρη του σώματος που δεν καλύπτουν τα ρούχα, το λεγόμενο “γαζί”, συνεχόμενα τσιμπήματα στη σειρά», επισήμανε.

Ακόμα, όπως είπε, ένας ειδικός θα επιθεωρήσει τον χώρο και: «θα βρούμε μαύρες κηλίδες και αυγά, στο στρώμα, τις ραφές, τις ακμές του κρεβατιού, στο κομοδίνο, στις πρίζες, πίσω από κάδρα, κουρτινόξυλα, ακόμη και στα γύψινα τελειώματα στο ταβάνι».

«Έντομο ταξιδιώτης»

«Ο κοριός είναι έντομο-ταξιδιώτης, θα έρθει στο τσαντάκι μας, στα πράγματά μας, στα ρούχα μας. Εμείς θα τον μεταφέρουμε στα σπίτια μας και σε όποιον άλλο χώρο. Έτσι μετακινείται», πρόσθεσε.

Επίσης, ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν ελαφρές κατασκευές τοιχοποιΐας, όπως οι γυψοσανίδες, τα έντομα ενδέχεται να περάσουν από τον ένα χώρο στον άλλο, όπως σε ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter