Κορονοϊός: 156 νέα κρούσματα – Τα μέτρα για το Κρανίδι

Κορονοϊός: 156 νέα κρούσματα – Τα μέτρα για το Κρανίδι

Εκατόν πενήντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Τα 150 εξ αυτών αφορούν ανθρώπους από τη δομή στο Κρανίδι. Παράλληλα, 121 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του Covid-19.

Από τα συνολικά 2.401 κρούσματα το 56,4% είναι άνδρες. Τα 572 εξ αυτών συνδέονται με κρούσματα του εξωτερικού ενώ 1111 κρούσματα συνδέονται με άλλο κρούσμα εσωτερικού.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 59 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Εξ αυτών οι 16 είναι γυναίκες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 

46 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ακόμα 5 θάνατοι ανεβάζοντας τους θανάτους συνολικά σε 121. Η μέση ηλικία ήταν τα 74 χρόνια ενώ εξ αυτών οι 32 ήταν γυναίκες. Το 91% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 55.666 τεστ.

Όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στην προσφυγική δομή στο Κρανίδι, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εκ των 150 κρουσμάτων, τα 148 αφορούν κατοίκους της δομής και τα δύο είναι εργαζόμενοι.

Η δομή έχει μπει σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων και των θανάτων

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας χαρτογραφώντας τα κρούσματα:

  • Το 30,9% των κρουσμάτων ήταν από 18 έως 39 χρόνων
  • Το 44% των κρουσμάτων από 40 έως 64 χρόνων
  • Το 22% από 65 και άνω, ενώ μόλις 79 κρούσματα ήταν από 0 έως 17 χρόνων.

Όσον αφορά τους θανάτους:

  • Δεν είχαμε κανένα θάνατο σε ηλικίες από 0 έως 17 ετών.
  • Δύο θανάτους από 18 έως 29 χρόνων
  • 29 θανάτους από 40 έως 64 χρόνων και οι υπόλοιποι από 65 και άνω. 

«Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την εξέλιξη της νόσου»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ακόμη δεν μπορούν να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις από την επιστημονική κοινότητα, όσον αφορά τη συμπεριφορά του ιού, αλλά και την εξέλιξη της νόσου. Παράλληλα, σε ερώτηση για τη χρήση κλιματιστικού και το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι είναι προτιμότερη η ανανέωση του αέρα μέσω του ανοιχτού παράθυρου.

«Η χλωροκίνη δεν είναι το τέλειο φάρμακο»

Σε ερώτηση για τη χρήση της χλωροκίνης αλλά και τις αρρυθμίες που φαίνεται ότι προκαλεί, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα περισσότερα δείγματα δεν έχουν καταστήσει σαφές σχετικά με το εάν το εν λόγω φάρμακο είναι το ενδεδειγμένο. Τόνισε ότι στις περισσότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρες του εξωτερικού και καταγράφηκε αρρυθμία σχετιζόμενη με το φαρμακο, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί οι δόσεις που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα μέτρα για το Κρανίδι

Συνολικά, στη δομή του Κρανιδίου εξετάστηκαν 497 δείγματα, 150 βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους στη δομή ενώ τα άλλα δύο μία εργαζόμενη εκεί και ένα στέλεχος της δομής.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για τις επόμενες 14 μέρες έχουν παρθεί μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται το ζήτημα. Από τη Μ. Πέμπτη, η δομή τέθηκε σε καραντίνα ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. «Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό, σε στεγανοποίηση, κανείς δεν μπαίνει κανείς δεν βγαίνει. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και ό,τι χρειάζεται σε υγειονομικό υλικό και στα ζητήματα που θα προκύψουν από τις ανάγκες αυτών των 14 ημερών», δήλωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε:

Διαβάστε επίσης: Σε καραντίνα 13.500 άνθρωποι στην Ερμιονίδα Αργολίδας

Για τις επόμενες 14 μέρες ο Δήμος της περιοχής μπαίνει σε περιορισμό, και συγκεκριμένα σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα γίνεται μόνο για τους όρους και τις περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, άρα, Β4, Β5, Β6 για τις επόμενες 14 μέρες αναστέλλονται. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, των παζαριών και οποιασδήποτε διαδικασίας υπαίθριου εμπορίου.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Από τις 3 Απριλίου ζητούσε τη συνδρομή της Πολιτικής προστασίας ο Δήμος Ερμιόνης, χωρίς να παίρνει απάντηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter