Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα κορονοϊού – 1.755 συνολικά – 79 νεκροί

Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα κορονοϊού – 1.755 συνολικά – 79 νεκροί

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον Covid-19. Στα 1.755 τα κρούσματα στην Ελλάδα, ενω 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από το σύνολο των 1755 κρουσμάτων το 55% είναι άνδρες. Εξ αυτών τα 361 κρούσματα συνδέονται με το εξωτερικό και τα 655 με ήδη υπάρχοντα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 90 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα με μέση ηλικία τα 65 χρόνια. Εξ αυτών τα 19 είναι γυναίκες και το υπόλοιπο – 79% – άνδρες, Το 71% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σήμερα κατεγράφησαν άλλοι έξι θάνατοι με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 79 με μέση ηλικία τα 73 χρόνια. Εξ αυτών οι 23 είναι γυναίκες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. 

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 1.289.000 με 70.624 νεκρούς αλλά και πάνω από 292.000 να έχουν θεραπευθεί.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 337 χιλιάδες κρούσματα με 9.661 νεκρούς.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 337 χιλιάδες κρούσματα…

Σχετικά με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι στην Ιταλία, το 25% των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους ηλικίας 19-50 ετών. Οι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με το εάν οι νέοι νοσούν για γονιδιακούς λόγους, όπως σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

«Σε επόμενες φάσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα τεστ αντισωμάτων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει η δυνατότητα για αξιόπιστα αποτελέσματα από την εν λόγω μέθοδο», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: «Ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι ο στόχος που είχε τεθεί όσον αφορά την επιβράδυνση της διασποράς του κορονοϊού φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να μην αποπροσανατολιστούν και να συνεχίσουν να ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα, διότι «ο Απρίλιος παραμένει ο πιό κρίσιμος μήνας» όσον αφορά τη μάχη ενάντια στον Covid-19.

Ενημέρωσε ακόμα ότι στο χωριό Εχίνος του νομού Ξάνθης αποφασίστηκε παράταση της καραντίνας για επτά μέρες για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι καταγράφηκαν 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter