Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη «Deltacron» – Παραλλαγή της «Δέλτα» και της «Όμικρον» (Video)

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη «Deltacron» – Παραλλαγή της «Δέλτα» και της «Όμικρον» (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, παρά την πρόθεση της κυβέρνησης για ολική άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν την Πρωτοχρονιά, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της Deltacron του κορονοϊού, τόνισε ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Δείτε επίσης: Προς χαλάρωση των μέτρων σε διασκέδαση και γήπεδα – Ανήσυχοι οι ειδικοί στις κυβερνητικές πιέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα

Τι είναι η Deltacron

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής εξήγησε, ερωτηθείς για το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος: «Βιαζόμαστε πάλι. Θα έπρεπε να κάνουμε ευχέλαιο για την πληροφορία που κυκλοφορεί από την Τρίτη και προέρχεται από την Αγγλία, χώρα που έχει από τα καλύτερα συστήματα επιτήρησης. Το βρετανικό σύστημα διαπίστωσε ότι στην Αγγλία υπάρχει ήδη η μετάλλαξη Deltacron. Είναι δηλαδή ο συνδυασμός της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον. Αυτόν δηλαδή που είχαν πει ότι βρήκαν στην Κύπρο και ήταν επιστημονικό λάθος».

Ακόμα, υπογράμμισε: «κυκλοφορεί στη Βρετανία μία καινούργια παραλλαγή που έχει χαρακτηριστικά και της Δέλτα και της Όμικρον». Μάλιστα, υπογράμμισε πως δεν έχει γίνει σαφές ακόμα αν είναι πιο επικίνδυνη από τις άλλες δύο μεταλλάξεις: «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο μέρος της Δέλτα και ποιο μέρος της Όμικρον πήρε ο ιός, αλλά ανάλογα με το μέρος που πήρε θα εξαρτηθεί η επικινδυνότητα του».

Όπως επισήμανε, το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι να έχει την ταχύτητα διασπορά της Όμικρον και τη νοσηρότητα της Δέλτα.

Στο μεταξύ, είπε πως η θετική είδηση είναι πως οι Βρετανοί επιστήμονες τονίζουν ότι όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου φαίνεται πως θα προστατεύονται: «Είναι κρίμα που στη χώρα μας μόλις έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο εμβολιασμών με τρίτη δόση, αντίστοιχο με τον μέσο όρο της Ευρώπης ενώ θα έπρεπε να έχουνε πολύ υψηλότερα ποσοστά, Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αρκετοί από όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη Delmicron, υποστήριξε πως το ότι ανιχνεύτηκε στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι γεννήθηκε στην Αγγλία. «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν επικρατήσει σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στη Δύση. Η αγγλική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει όλο το σύστημα της διασφάλειάς της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter