Κορονοϊός: Ανησυχία για το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα – Μίνι lockdown σε Ξάνθη, Δράμα, Καστοριά

Κορονοϊός: Ανησυχία για το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα – Μίνι lockdown σε Ξάνθη, Δράμα, Καστοριά

Περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε σε τρεις ακόμα περιοχές η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός πως κυβερνητικά χείλη εδώ και καιρό «ξορκίζουν» διαρκώς τη λέξη… lockdown.

Μετά τα καλοκαιρινά «μίνι» lockdown σε μία σειρά από περιοχές όπως η Κρήτη, την απαγόρευση μουσικής και τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει το μέτρο και σε άλλες τρεις περιοχές. Στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας. Υπενθυμίζεται πως υπό καθεστώς περιορισμών τελούν οι περιφερειακές ενότητες: Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξημένο ιικό φορτίο στη βόρεια Ελλάδα, τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά αλλά και τον εμβολιασμό που έχει μείνει πίσω.

Σε ισχύ από σήμερα

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που τελούν υπό περιοριστικά μέτρα είναι τα εξής:

* Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

* Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Παυλάκης: Μέτρα, ακόμα και lockdown στις περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας με τη Βόρεια Ελλάδα να μπαίνει στο… μικροσκόπιο.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα – Παυλάκης: Μέτρα, ακόμα και lockdown στις περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Συγκεκριμένα, ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, δεν έκρυψε την ανησυχία του τονίζοντας ότι στις εκεί περιοχές (Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη) πρέπει να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα. «Η Δ δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου», ανέφερε και σε άλλη αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε: «Να παρθούν σοβαρά μέτρα τώρα. Ακόμα και lockdown στα μέρη που κινδυνεύουν τώρα. Να γίνει τώρα στη βόρεια Ελλάδα. Δεν μάθαμε από πέρυσι το παράδειγμα; Πρέπει να κλείσει τώρα».

Σε αυτό το μήκος κύματος, προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να υπάρξει επίσπευση των εμβολιασμών που, όπως είπε, έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter