Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα – Παυλάκης: Μέτρα, ακόμα και lockdown στις περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα – Παυλάκης: Μέτρα, ακόμα και lockdown στις περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας με τη Βόρεια Ελλάδα να μπαίνει στο… μικροσκόπιο.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, δεν έκρυψε την ανησυχία του τονίζοντας ότι στις εκεί περιοχές (Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη) πρέπει να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα. «Η Δ δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου», ανέφερε και σε άλλη αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε: «Να παρθούν σοβαρά μέτρα τώρα. Ακόμα και lockdown στα μέρη που κινδυνεύουν τώρα. Να γίνει τώρα στη βόρεια Ελλάδα. Δεν μάθαμε από πέρυσι το παράδειγμα; Πρέπει να κλείσει τώρα».

Σε αυτό το μήκος κύματος, προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να υπάρξει επίσπευση των εμβολιασμών που, όπως είπε, έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Επιπροσθέτως, προεξόφλησε πως μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν  να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει», είπε.

Όσον αφορά τα σχολεία και την ύπαρξη κρουσμάτων ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δ’: «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δ. Ο ιός είναι μπροστά».

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter