Κορονοϊός: Δε τους βγαίνει το αισιόδοξο σενάριο για τέλος της πανδημίας – Παραμένουν τα μέτρα, υψηλή η πίεση στο ΕΣΥ

Κορονοϊός: Δε τους βγαίνει το αισιόδοξο σενάριο για τέλος της πανδημίας – Παραμένουν τα μέτρα, υψηλή η πίεση στο ΕΣΥ

Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως σε ένα με ένα το πολύ ενάμιση μήνα θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιβεβαιώνουν το υπεραισιόδοξο αυτό σενάριο. Για το λόγο αυτό και η επιτροπή των επιδημιολόγων εισηγήθηκε χθες την παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα.

Για ακόμα μία φορά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παραμένουν ιδιαίτερα ανησυχητικά παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί από τις 31 Δεκεμβρίου. Οι 683 διασωληνωμένοι, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες μαρτυρά πως η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει στο «κόκκινο» ενώ οι θάνατοι είναι επίσης υψηλοί αφού χθες μόνο καταγράφηκαν ακόμη 88.

Χαρακτηριστική είναι η παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ». Ο ίδιος ωστόσο, δε ξέφυγε από την κυβερνητική γραμμή συμπληρώνοντας «ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά».

«Σαρώνει» στους ανήλικους η μετάλλαξη Όμικρον

Αν και φαίνεται να υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση στα κρούσματα, οι ειδικοί αμφισβητούν τους αριθμούς κάνοντας λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Ιδιαίτερα, η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» στις ηλικίες  κάτω των 17 ετών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τις 12 Ιανουαρίου και έως τις 19 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 39.290 κρούσματα σε παιδιά 0-17 ετών εξαιτίας

Όσο λοιπόν κι αν βιάζεται η κυβέρνηση να αποδείξει πως αυτή τη φορά κατάφερε να τηρήσει τις δεσμεύσεις, βλέπει και πάλι πως δεν της βγαίνουν τα κουκιά, με τους δείκτες να διαψεύδουν κάθε αισιόδοξο σενάριό της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter