Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο – Κλείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και αθλητικά κέντρα

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο – Κλείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και αθλητικά κέντρα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε λήψη έκτακτων μέτρων για τον νομό Ηλείας, ούτως ώστε να προληφθεί η διασπορά του κορονοϊού, έπειτα από τη γνωστοποίηση του ένατου κρούσματος.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, θα κλείσουν για 48 ώρες σχολεία, αθλητικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι και χώροι συναθροίσεων θα κλείσουν, ως έκτακτο μέτρο πρόληψης για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, έπειτα από τη γνωστοποίηση του ένατου κρούσματος στη χώρα μας, με έναν άνδρα 66 ετών να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

H δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Η διαδρομή του ένατου κρούσματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο 66χρονος πήγε στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας το βράδυ της περασμένης Κυριακής, φορώντας προστατευτική μάσκα, ενώ φέρεται να ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι είχε ταξιδέψει σε χώρες στις οποίες υπήρχαν κρούσματα του κορονοϊού.

Δεδομένου ότι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν υπάρχει δωμάτιο αρνητικής πίεσης, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονόκλινο στην παθολογική κλινική. Φαίνεται ωστόσο πως ήρθε σε επαφή με άλλους ασθενείς και βέβαια με γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι τον επισκέπτονταν στον δωμάτιο όπου νοσηλευόταν φορώντας μάσκα και γάντια, αλλά χωρίς την απαραίτητη για τον κορονοϊό ειδική στολή.

Ο ασθενής παρέμεινε στην Αμαλιάδα για μια νύχτα, και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ως ύποπτο κρούσμα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται στο documentonews.gr, δεν μεταφέρθηκε σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο, αλλά επίσης στην παθολογική κλινική όπου για μια ακόμη φορά ήρθε σε επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, όσοι γιατροί και νοσηλευτές ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή έχουν τεθεί σε καραντίνα, έχοντας λάβει εντολή να μην πάνε στην εργασίας τους για τις επόμενες 14-15 ημέρες. 

Συνεχίζει προς Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο ΜSC Opera

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter