Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου – Η διαδρομή του ένατου κρούσματος

Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου – Η διαδρομή του ένατου κρούσματος

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις ανησυχητικές πληροφορίες που αφορούν στο 9ο κρούσμα κορονοιού και έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με το υπουργείο το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Κάτοικος της Ηλείας ο ένατος ασθενής με κορονοϊό

Με ελικόπτερο ο ΕΟΔΥ στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται στην Πάτρα με ελικόπτερο καθώς ο ασθενής ήταν μέλος ταξιδιωτικού group που σημαίνει οτι μπορεί να νοσούν και άλλοι ταξιδιώτες

Πάντως ανησυχία προκαλεί ότι η αρχική διάγνωση του ασθενή ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού και η νοσηλεία του έγινε χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Όπως αναφέρει στο documentonews o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος «οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή είναι ανήσυχοι και έχουν τεθεί σε καραντίνα».

Η διαδρομή του ασθενή

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο 66χρονος πήγε στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας το βράδυ της περασμένης Κυριακής, φορώντας προστατευτική μάσκα, ενώ φέρεται να ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι είχε ταξιδέψει σε χώρες στις οποίες υπήρχαν κρούσματα του κορονοϊού.

Δεδομένου ότι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν υπάρχει δωμάτιο αρνητικής πίεσης, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονόκλινο στην παθολογική κλινική. Φαίνεται ωστόσο πως ήρθε σε επαφή με άλλους ασθενείς και βέβαια με γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι τον επισκέπτονταν στον δωμάτιο όπου νοσηλευόταν φορώντας μάσκα και γάντια, αλλά χωρίς την απαραίτητη για τον κορονοϊό ειδική στολή.

Ο ασθενής παρέμεινε στην Αμαλιάδα για μια νύχτα, και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ως ύποπτο κρούσμα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται στο documentonews.gr, δεν μεταφέρθηκε σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο, αλλά επίσης στην παθολογική κλινική όπου για μια ακόμη φορά ήρθε σε επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, όσοι γιατροί και νοσηλευτές ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή έχουν τεθεί σε καραντίνα, έχοντας λάβει εντολή να μην πάνε στην εργασίας τους για τις επόμενες 14-15 ημέρες. «Γιατί τέθηκαν οι συνάδελφοι μου σε κίνδυνο;» διερωτήθηκε ο ίδιος με νόημα υπογραμμίζοντας ότι ο ασθενής έπρεπε από το πρώτο βράδυ να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου και να είχε μπει αμέσως σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr εν τω μεταξύ, διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου της Αμαλιάδας η οποία ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο εμφάνισε συμπτώματα, αλλά πήγε κανονικά στην εργασία της. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πηγαίνει στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να κάνει το απαραίτητο τεστ ώστε να διαγνωστεί αν νοσεί από τον κορονοϊό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter