Κορονοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα – 84 σύνολο

Κορονοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα – 84 σύνολο

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 27 νοσηλεύονται εκ των οποίων ένας ασθενής με σοβαρή πνευμονία σε ΜΕΘ ενώ 57 ασθενείς βρίσκονται στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα πρώτα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, δηλαδή περιστατικά που δεν έχουν ιστορικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική και έκαναν το τεστ όταν παρουσίασαν συμπτώματα που παρέπεμπταν στον κορονοϊό.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Κλείνει το Κολέγιο Αθηνών

Από τα συνολικά 84 περιστατικά, οι 81 είναι Έλληνες και τρεις από άλλες χώρες.

Όπως είπε, 56 κρούσματα προέρχονται από επισκέψεις στο Ισραήλ ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως έφτασαν τα 112.000.

«Περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Τσίοδρας. 

Πριν την ενημέρωση, είχε συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αποφασίστηκε να υπάρχει ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών για τις ευπαθείς ομάδες, αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής για τις ίδιες ομάδες.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι μπαίνει τέλος σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις άνω των 1.000 ατόμων ενώ ματαιώνεται ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Στο μεταξύ, το ίδιο ισχύει και για συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, ενώ συνίσταται σε συνεδριάσεις όπως δημοτικά συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. 

Δείτε επίσης: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου

Κικίλιας: Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να καθίσουν σπίτι τους

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και συνέχισε λέγοντας πως όλοι  είμαστε υποχρεωμένοι να τις προστατεύσουμε.

«Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κορoνοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter